MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Megújult a Kecskeméti AGROKER KFT Műszaki üzletága

2001-01
[ tartalomjegyzék ]

 

A múlt év őszére megvalósultak azok a fejlesztések a társaságnál, melyek eredményeképpen jelentős minőségi javulás garantálható üzleti partnereink igényeinek kielégítése terén.

Gépkereskedelem: A társaság megvásárolta Halasi-Bajnok utcák sarok-pontjában álló családi házat és telket, melyen jelentős méretű gépbemutató, és hozzá szervesen kapcsolódó parkoló területet hozott létre. A bemutató területhez kapcsolódó raktárépületet felújítottuk, és ebbe az épületbe költöztettük át a tevékenységet. Az épületben kialakított korszerű eladótér – reményeink szerint – vevőink nagy megelégedésére fog majd szolgálni.

Alkatrészkereskedelem: Ezt a tevékenységet is kiköltöztettük az átalakított sarok-telki raktárépületbe, s most a gépkereskedelmi egységgel közös eladótérben kínáljuk partnereinknek az alkatrészeket.

Szerviz tevékenység: A megbízható gépüzemeltetés alapfeltétele a magas színvonalú vevőszolgálat, szerviz szolgáltatás. A szerviz épületében teljeskörű rekonstrukciót hajtottunk végre, korszerűsítettük az eszközparkot is, így színvonalas szolgáltatást tudunk vevőinknek biztosítani.

Saját jogon közvetlenül importált, sokrétű gépkereskedelmi kínálatunkból a következőket mutatjuk be:

NOBILI (olasz): A minden igényt kielégítő kínálati listából kiemeljük az 1000 és 2000 literes vontatott axiálventilátoros permetezőgépeket. A gépek erőssége a cég által gyártott szivattyú, mely igen megbízható. Ezekből a gépekből többszáz üzemel a kertészetekben, vevőink megelégedésére. Ezévtől a technikai fejlesztés eredményeként megjelenik az Alfa-családon felül a GEO család 1500, illetve 2000 literes tagja is, melyek már polietilén tartályos kivitelben készülnek, tartálymosóval, kiegyenlített levegőárammal. Az igényes, a minőségre, gazdaságosságra, környezetvédelemre sokat adó gazdák növényvédelmi igényeinek kielégítésére született meg az OKTOPUS gépcsalád, mely állítható lövelőcsöves kivitelű. A múlt évi teszteredmények alapján akár a zöldségfélék, burgonya, a szőlő, a sövénybe metszett gyümölcsösök növényvédelméhez jelenleg a piacon kapható gépek közül ez az egyik legkorszerűbb. Ezen túlmenően a cég szinte minden növényvédelmi feladatra kínál speciális vontatott, illetve függesztett berendezéseket.

A másik kiemelt profilt a különböző szár- és nyesedékzúzók, mulcserek jelentik. Munkaszélesség választékból mindenki megtalálhatja közülük a kedvére valót. A mulcserekhez kitérős sorművelő is csatlakoztatható. A cég harmadik fő profilja a traktorra szerelhető villás raklapemelők gyártása. Ezeket több méretben, terhelésre készíti a gyártó. Opcionálisan ládafordító berendezés is kapcsolható hozzájuk.

GOLDONI (olasz): Második éve foglakozunk a cég egytengelyes kistraktorainak, parkápoló gépeinek, általános és speciális rendeltetésű traktorainak értékesítésével. A gépek minőségére jellemző, hogy a cég a John Deere-nek is beszállítója, így egyes gépei zöld-sárga színekben is készülnek. Megbízható, egyszerűbb felépítésű, közepes árfekvésű traktorok ezek, 21,5–72 LE teljesítménytartománnyal. A profilban külön megtalálhatók a speciális gépek a fólia alatti, szántóföldi, kertészeti és kommunális alkalmazásokra. A gépek nem nehéz kivitelűek, a 70 LE-es STAR modellek összsúlya 2 tonna körüli, így kicsi a talajtömörítő hatásuk. Vannak alacsony gépek, kertészeti vagy állattartó telepi alkalmazásokra, és magas építésű gépek szántóföldi igényekre. A traktorok külső szélessége is tág határok között választható meg, kis-sortávú ültetvénybe már 1,2 méter külső szélességtől is tudunk gépeket biztosítani. A kivitelt tekintve vannak azonos kerékméretű gépek – ezek között derék és frontkormányzásúak –, ill. hagyományos kivitelűek. A széles választékból mindenki könnyen megtalálhatja a kedvére valót. Sokszínűek az egyedi gépek opcionális lehetőségei is. Speciális öszkerékhajtású billenőplatós szállító-járművet is forgalmazunk, ezeken a felépítmény cserélhető rendfelszedőre vagy trágyaszóróra is.

ALPEGO (olasz): A cég kedvező árfekvésű minőségi aktív magágy-előkészító gépeket, nevezetesen rotációs boronákat, talajmarókat, közép és mély-lazítókat gyárt, teljes munkaszélesség, illetve teljesítmény tartományban. Kombinált magágyelőkészítő+vetőgép kapcsolások is szerepelnek a cég kínálatában.

RENAULT (Francia): Országunkban még kisebb számban találhatók meg a Renault traktorok, hazájukban azonban nagyon népszerűek. Ott az egyéb közismert márkákat megelőzve az országos értékesítési részarányt tekintve az első helyet birtokolják. Egyes tagjaikat John Deere motorokkal szerelik, így igen megbízhatóak. A gyár teljes palettát kínál, mindenféle alkalmazásra és teljesítmény tartományra. E gépek speciális sajátossága, hogy igény esetén a kabin rugózott, amely a független első kerék felfüggesztéssel, hidropneumatikus rugózással is párosítható a nagyobb gépeknél, melyekkel páratlanul kényelmes vezetési komfort érhető el. Árfekvésük igen kedvező, minden teljesítmény kategóriában megtalálhatók az olcsóbb és a drágább modellek is, így mindenki igényének, lehetőségeinek megfelelő gépet választhat.

BAIANO (olasz): Kedvező árfekvésű, kitérő sorművelő talajmarók különböző oldalkinyúlással, művelési szélességgel gyümölcsös, szőlő, ültetvény sorok tisztántartására, időszakos talajlazítására.

CUCCHI (olasz): Szintén kedvező árfekvésű, talajmaróhoz kapcsolódó kitérő sorművelő elemes munkagépek, sorközök és sorok együttes művelésére, akár mindkét oldali kitérő elemmel, az egymenetes művelés érdekében.

CAMPAGNOLA (olasz): Pneumatikus metszőollók, ágvágók, kompresszorok a gyümölcsösök metszési munkáinak megkönnyítésére.

Mind olasz, mind francia, mind holland piacokról igény esetén készek vagyunk használt gépek beszerzésére is.

Természetesen kínálatunkban megtalálhatók a hazai gép, munkagép gyártók, és az olcsóbb árfekvésű gépek is.

Kiemelten foglalkozunk a Belorusz traktorok forgalmazásával kis és nagykereskedelem szintjén.