MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Újság
2007-10
2007-11
2007
2007-10

MezőHír :: 2007-10

Kedves Olvasó!

Az elmúlt időszakban jó néhány rendezvényen is lehetőségük nyílt a termelőknek arra, hogy a kiállító cégek legfrissebb ajánlataival, az új technológiákkal, gépekkel, készítményekkel megismerkedjenek. Augusztus végén Debrecenben a Farmer-Expo, szeptember közepén Bábolnán a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok, míg lapzárásunk idején Kaposváron a Kaposvári Állattenyésztési és Takarmányozási Napok várta-várja a látogatókat. Érdeklődőben idén a személyes tapasztalataink szerint sem volt hiány; minden rendezvényen az ágazat szereplőinek fokozott jelenlétét lehetett érzékelni. Az érdeklődésnek, sőt a vásárlásnak, beruházásnak csak egy nagyon fontos tényező szabhat gátat: az anyagi lehetőségek korlátai.

Tartós hullám

Az idei, iskolakezdő szeptember nemcsak a kisdiákoknak ígért hajtós és kemény feladatokat tartogató távlatokat. A boltban és piacon megtapasztalt és a sajtóból is megerősített élelmiszerdrágulás minden jó étvágyú állampolgárt számolgatásra int. Ha még a legutóbb könnyedén megúszott tél helyére is átlagosat vagy tüzelőt cudarul falót képzelünk, akkor talán még a fejvakarás sem eltúlzott reakció.

Az EU elfogadta az Új Magyarország Vidékfejleszt...

Az Európai Unió vidékfejlesztési bizottsága szerdán egyhangú szavazással elfogadta az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programot - jelentette be Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter egy kormányszóvivői tájékoztatón.

Felértékelődtek az őszi kalászosok

Aligha találunk az idei őszi búzavetési szezonban olyan magyar termelőket, akik ne optimistán állnának hozzá ehhez a munkához. Az idei búzafelvásárlási árak olyan magasra - 55.000 Ft/t körüli szeptemberi kötések - szöktek, hogy ezek hatása bizonyára a vetésterület nagyságában is megmutatkozik.

Az Amazone felpörgeti a munkavégzést!

Négy évvel ezelőtt mutatkozott be először az Amazone UX permetezőgép a hannoveri Agritechnica kiállításon. Azóta a legtöbb európai országban jelentős piaci pozíciót szerezve meghatározó termékké nőtte ki magát.

Summit-Agro Gabonafórum Visegrádon

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tartalmas és színvonalas előadásokkal várta a Summit-Agro Hungária Kft. partnereit Visegrádra. A rendezvény alkalmat adott arra, hogy a résztvevők áttekintsék a gabonavertikumot érintő aktuális kérdéseket, illetve a cég legújabb termékeit is megismerhették.

Google