MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Hírek az AGRIO-ról

A Mezőhír olvasói talán emlékeznek rá, amikor 2000 októberében a lap hasábjain és címlapján először mutatkozott be szántóföldi permetezőgépeivel a csehországi AGRIO cég ("egypontos felfüggesztés, ... német szabadalom, ... tökéletes keretvezetés egyenetlen talajon is, ...").

2002-01
[ tartalomjegyzék ]

 

Azóta elmondhatjuk, hogy a bemutatkozás sikeres volt, s a leírtakról időközben sokan élőben is meggyőződhettek. A szántóföldeken útjára indítottuk első permetezőgépeinket, s kivettük részünket a korszerűsítési munkákból is. Kiépült az egész országra kiterjedő kereskedői és szervizhálózatunk, s forgalmazó partnereink személyében egy olyan elszánt csapatot ismerhettünk meg, amely nélkül nem lettünk volna képesek elérni jelenlegi eredményeinket. Vevőink elégedettségének köszönhetően pedig egyre több gazda lett kíváncsi arra a permetezőgépre, amely a szomszéd földjein „olyan jól szuperál!". Az „OMÉK 2000" kiállításon még ismeretlenként csodált kék-fehér AGRIO színeket ma már egyre többen kötik össze a minőséggel, a megbízhatósággal. A siker titka részben az a megszámlálhatatlanul sok gyakorlati bemutató volt, amelyet az ország különböző részein tartottunk, s ahol – gyakran igen szélsőséges viszonyok között – működés közben is láthatták az érdeklődők, mire képesek gépeink.

Tudjuk, hogy egy munkagép fontos tulajdonságait munka közben, tehát a szántóföldön lehet megismerni, hagyományunkat ebben az évben is folytatni kívánjuk. Ismert és új gépeinkkel (igen nagy az érdeklődés az önjáró „SAMec" iránt) újra részt veszünk majd a Derecskei Gépesítési Napokon, de készek vagyunk elvinni bemutató gépünket az ország bármely részére. Természetesen ott leszünk majd a nagyobb kiállításokon, vásárokon is.

Az elért sikerek és egyre növekvő számú megrendelések az AGRIO „anyacéget" az elmúlt évben jelentős döntésre késztették. Mivel a gyár eddigi telephelyén bővítésre már nem volt mód, megvásároltak egy 1,6 hektáros területet egy 4000 m2 nagyságú fedett csarnokkal, további építési lehetőségekkel. A 2001-es nyár és ősz építkezéssel telt. Végül a „Mikulás meghozta" az első újonnan berendezett, korszerűen felszerelt csarnokot, ahol az átadás után azonnal megindult a termelés. 2002-ben további csarnokok épülnek majd, s az év közepére várhatóan a teljes gyártósor erre a telephelyre költözik.

Az AGRIO a partnerkapcsolatai terén szintén fejlesztésről számolhat be. Sokéves együttműködés után még szorosabbá fűzte kapcsolatát a német INUMA céggel. A két gyár permetezőgépeinek szórókeretei ugyanazon szabadalom alapján készülnek, felépítésük és külső megjelenésük igen hasonló. Az évek során egyre nőtt a kölcsönös megbízások száma, s a történet vége az a megállapodás lett, amelynek megkötését a két cég az „AGRITECHNIKA 2001" kiállításon, Hannoverben, a közös AGRIO-INUMA embléma bemutatásával hozott a nagyközönség tudomására. A jövőben mind a gyártás-fejlesztés, mind pedig a piaci munkák terén megosztják majd a feladatokat, s céljaikat kifelé is együtt képviselik majd, s ezzel versenyképesebbé válhatnak.

Bízunk benne, hogy az AGRIO-nál történt változások előnyeit a magyar közönség is hamarosan megtapasztalhatja. Ennek, s a mielőbbi személyes találkozásnak a reményében kívánok minden kedves Olvasónak eredményekben gazdag, boldog új esztendőt!

dr. Domjánné Nagy Dóra
Agrio Magyarország Kft.