MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Országos tenyészállat-kiállítások

A mezőgazdasági kiállítások két évtized híján kétszáz éves hazai történetének utóbbi időszakában évente három országos jelentőségű tenyészállat-kiállításra kerül sor.

2002-02
[ tartalomjegyzék ]

 

Ezeknek a kiemelkedő jelentőségű eseményeknek a szervezésében döntő szerepet vállal a Magyar Állattenyésztők Szövetsége. A MÁSZ azért tartja fontosnak az idei, Hódmezővásárhelyen, Debrecenben és Kaposváron sorra kerülő rendezvények életre hívását, mert a kiállítások alkalmat adnak a szakmai tudományos kérdések és a napi problémák megvitatására.

IX. Alföldi Állattenyésztési Napok - Hódmezővásárhely 2002. április 26-28

Az idei évben a IX. Alföldi Állattenyésztési Napok kapta meg az Országos Tenyészkiállítás címet. A korábbi, nyolc alkalommal sorra kerülő rendezvény tapasztalatait felhasználva a szervezők 2002-ben a fórum szakmai jellegét kívánják tovább erősíteni. A bemutatókon túl ebben az évben a szervezők Tejelő- és húsmarhapiaci fórumot is rendeznek. A tervek szerint a Merinó Világszövetség Kongresszusának résztvevői a program részeként szintén két napot töltenek a rendezvényen.

A tavalyi siker után idén ismét sorra kerül a Nemzetközi Patkolókovács Verseny. A szakmai programok sorában, a konferenciasátorban pedig helyet kap a Hármashatár Agrárpiaci Üzletembertalálkozó. A fenti újdonságokon túl a látogatók a 15.000 négyzetméteres Kiállítási Centrumban tekinthetik meg a tenyészállatokat és az egyéb látnivalókat.

Farmer-Expo 2002 - Debrecen, augusztus 19-22.

A hagyományosan négy napig tartó bemutatót 18 szakmai konferencia, tanácskozás, találkozó kíséri. Ezek közül kiemelkedik a Debreceni Egyetem oktatói által szervezett Állattenyésztési Tudományos Napok rendezvénysorozat keretében sorra kerülő Nemzetközi Sertéstenyésztési Tanácskozás, amelyre mintegy 400 résztvevőt várnak.

Az országos jelentőségű szakmai rendezvényen a mezőgazdasági gépgyártók és -forgalmazók 10.000 négyzetméteren mutatják be legkorszerűbb kínálatukat. Az állattenyésztési és a hozzá kapcsolódó szakágak kiállítását 7000 négyzetméteren tekinthetik meg a látogatók.

A sertés- és szarvasmarha-, a ló-, a juh és a kecske-, a baromfi-, a nyúl tenyészállat-bemutatót és a galambkiállítást, mint hagyományos rendezvényeket a témához kapcsolódó előadások kísérik.

Pannon Állattenyésztési Napok - Kaposvár, szeptember 27-29.

Ötödik alkalommal rendezik meg idén ősszel a dunántúli régió hivatalos tenyészállat-kiállítását.

A szakkiállításon mintegy 150 szarvasmarha, 200 tenyészjuh, 150 tenyész- és hízósertés és 50 ló kerül bemutatásra, zömében a dunántúli gazdaságokból. A fórum alkalmával idén is felvonul a baromfi- és nyúlágazat, sőt ebben az évben először a szakmai keresztmetszet hal- és tenyészgalamb-bemutatóval is kiegészül, ezen kívül takarmánybetakarítógép-bemutatók is gazdagítják a rendezvény szakmai programját. Az eseményekhez szakmai fórumok, tudományos tanácskozások is kapcsolódnak.

Misi