MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

McCORMICK és LAVERDA a VEKTOR Rt. kínálati palettáján

A VEKTOR Rt. 2002-ben termékváltással kezdte az évet. Ebből következően több, a magyar gazdálkodók előtt eddig sem ismeretlen, nemzetközi hírnévvel rendelkező cég – mint a McCORMICK vagy a LAVERDA – teljes termékkínálata is elérhető lesz a hazai piacon.

2002-02
[ tartalomjegyzék ]

 

A gyártmánypaletta széles választéka azt mutatja, hogy a McCORMICK minden igény kielégítésére felkészült. A 21 LE-s minitraktortól a 200 LE teljesítményű nagy traktorig a „régi-új" márka már most is teljes programot, széles választási lehetőséget kínál. Egy éven belül pedig ez a termékcsalád egy újabb taggal is kiegészül: a gyártó a tervek szerint hamarosan akár 270 LE motorteljesítményű, igényes felszereltségű traktorokat is szállít megrendelőinek. A McCORMICK traktor – mint ahogy az a szaksajtóból Európa-szerte köztudott – szerkezetileg lényegében megegyezik a Case gyártmányaival, hiszen a cég, mint terméktulajdonos, ezt a bevált konstrukciót gyártja jelenleg, sőt, a tervek szerint a következő időszakban is majd ezt fejleszti tovább.

A McCORMICK régi patinás név, újbóli felbukkanása kapcsán kiderül, hogy a magyar gazdálkodó családok tagjai és a szakemberek közül sokan emlékeznek erre a márkára. A McCORMICK már a század elején európai gyáraiból látta el európai vevőit. Valóban legendák szólnak e traktorok megbízhatóságáról, az idősebbek közül néhányan még azokat a nagy nevű gyárak is megemlítik – Doncaster (Közép-Anglia), St. Dizier (Franciaország) –, ahol ezek a gépek készülnek. Egy tradicionális termék neve és minősége valódi érték. Ezt az ARGO befektetőcsoport – a nagy múltú gyártó cég új tulajdonosa – is így gondolta, és ragaszkodott a gyárak egyidejű megvásárlásához, csakúgy, mint a McCORMICK márkanévhez. A VEKTOR Rt. – mint magyar forgalmazó – is védjegyként és értékként kezeli a márkanevet, amely kifejezetten jótékony hatást gyakorol a termék piaci bevezetésére.

Szintén az ARGO-csoport tulajdonába került a LAVERDA cég az olaszországi Breganze-ben működő betakarítógép-gyára. Az onnan kikerülő kombájnok, nagybálázók, körbálázók, bálafóliázók neve, ismertsége az előbbi márkáéhoz hasonló módon segíti a cég üzleti politikájának érvényesítését.

A LAVERDA, fejlesztési erőfeszítéseinek köszönhetően, valóban magas minőségi igényeknek megfelelő kombájnokat és bálázógépeket gyárt. A hegyi kombájnokat – amely igazi versenytárs nélküli, speciális termékcsoportjuk – csak felsőfokon lehet méltatni. Ha partnereink megismerik ezt a gépet, akkor a következő vásárlásnál más típusok nehezen jöhetnek szóba. A VEKTOR Rt. jelenlegi célja az, hogy e termékekkel a megfelelő vevő-célcsoportra koncentráljon, és vásárlóit hathatós szakmai érvekkel – de nem mindenáron – segítse a megfelelő választásban. A LAVERDA egy korrekt, „letisztított" és kiérlelt konstrukció, amely a gyakorlatban problémamentesen működik. Érezhető és látható módon nincsenek a termékben olyan – egyébként értelmetlen – technikai kompromisszumok, amelyek csak a marketingérték növelését szolgálnák. A három dobbal szerelt kombájn nem csupán egy figyelemreméltó műszaki megoldást alkalmazó gépújdonság, hanem szigorúan szakmai szempontok alapján kifejlesztett, helyes és innovatív megoldás.

A LAVERDA LX-sorozat (1950-2050, 2350-2560, 2760 típusok) alapkivitelű és integrált lejtőkiegyenlítős (1740 AL, 2450 AL) modelljei mellett az új Levelling-rendszerű (2350 LS, 2760 LS) szintkiegyenlítős kombájnok is megtalálhatók a kínálatban. Kiváló munkájukat a vezetőkabinból egyszerűen kapcsolható MCS (Multi Crop Separator) cséplő- és leválasztórendszer teszi teljessé.

A LAVERDA a bálázógépek kínálatában is gazdag választékkal rendelkezik. A Case nagybálázóinak gyártási jogát is megvásárolva ragyogó műszaki megoldásokat és széles választási lehetőséget biztosít, kezdve az állítható kamrás VB 12.18, a nagybálázók LB-8.70, LB-12.70, LB-12.85 típusaitól a fixkamrás FB körbálázócsaládon át, egészen az FBR 12 CS szeletelő-szerkezetes típusig.

A VEKTOR Rt. értékesítési stratégiája – az új termékek kínálatát tekintve – alkalmas arra, hogy humánerőforrása révén jól használja ki a kitűnő márkák piaci esélyeit. Az idén – az agrártámogatásoknak és a kormány családi gazdaságokat támogató intézkedéseinek köszönhetően – vélhetően éppen az a traktor-, kombájn- és munkagép-kategória válik a legkeresettebbé a magyar mezőgazdaságigép-piacon, amelyet a VEKTOR Rt. nagy választékban kínál – a McCORMICK és LAVERDA termékek palettájáról.

(x)