MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Dióhéjban a jelenről...

Négyéves munkát zár a kormány és a mezőgazdasági tárca. A teljesítményről, a munka eredményességéről természetesen megoszlanak a vélemények.

2002-04
[ tartalomjegyzék ]

 

Sok vagy kevés, ami történt, jó vagy rossz irányban indultak el a folyamatok, ez foglalkoztatja az ágazatban dolgozókat. Valami biztató azonban elindult, az nem kétséges, a választ viszont csak később ismerhetjük meg, ha érzelmektől és politikától mentesen, hideg fejjel lehet megvonni a mérleget.

Nagy lehetőségek előtt áll a magyar mezőgazdaság – állítja meggyőződéssel a szaktárca vezetője – azáltal, hogy az 1998-tól jó irányba elindult folyamatok eredményeképpen a múlt év végén elfogadták a családi gazdaságokat segítő agrártörvény-csomagot. A földalapú támogatások indulásakor kialakított nyilvántartási rendszer áttekinthetővé teszi az ország termőterületének mintegy 80%-át. A hiányzó 20% az 1 ha-nál kisebb területekből tevődik össze, amelyekre a regisztrációs kötelezettség nem vonatkozik. Az agrártámogatások időben történő meghirdetése az elmúlt év őszén már lehetővé tette a tervezést mindenki számára, még akkor is, ha a pályázati határidők gyors döntéseket és bátorságot igényeltek.

Megindult az állatállomány egyedi és tartós megjelölése, ami élelmiszerbiztonsági szempontból nagyon fontos. Elkezdődött a nemzeti agrár-környezetvédelmi program kidolgozása, amely mögött elköltésre váró forintok sorakoznak. Indulhatnak a pályáztatások, amelyek elbírálása 100 millió Ft bekerülési érték alatt a megyei FM-hivatalok előjoga lesz. Beindult a gazdahitel- és a SAPARD-program, amelynek meghatározó részét az FVM hajtja végre a már átadott hét regionális irodában, ahol a pályázatokat is kiírják.

Nem múlt el értelmetlenül az idő az elmúlt négyéves ciklusban, hiszen a szaktárca előterjesztése alapján 22 törvényt fogadott el az országgyűlés, valamint 65 kormány- és több mint 400 miniszteri rendelet született. A családi gazdaságok jelentik a boldogulást azok számára, akik mindenképpen a mezőgazdaságból akarnak megélni. Mi sem jellemzőbb a régi-új gazdálkodási forma népszerűségére, mint az, hogy április elejére 11.000-nél is többen regisztráltatták magukat. A családi gazdaságok megalakulását az agrártörvénycsomag tette lehetővé, amelyhez szervesen kapcsolódik a Nemzeti Földalap intézménye, azoknak is segítve a földhöz jutást, akik egyáltalán nem rendelkeznek földterülettel. A működést, a tőkeigényes gazdálkodást kedvezményes hitel- és kamatlehetőségek segítik, amiket jól kell felhasználni. A hitelek kihelyezése március elején – az MFB és a Konzum Bank közreműködésével – megkezdődött. A családi gazdaságok mellett a mezőgazdaságnak természetesen más szereplői is vannak, akikre legalább olyan nagy szükség van. Nem lehetetlen, hogy a 200 milliárdos tervezett hitelkeretet a gazdálkodók teljes egészében kimerítik; – ennek eredményre kell vezetnie. A 195 milliárdos állami támogatással együtt a mezőgazdasági termelésbe beáramló tőke mennyisége elérheti a 400 milliárdot, ami rendkívül nagy szám, még akkor is, ha a két támogatási forma, a hitel és az állami támogatás nem kezelhető együtt.

A társasági formák közül a TÉSZ-eknek – amelyből egyelőre csak 17 működik az országban – még tovább kell erősödniük, hiszen piaci pozícióba kerülve ők tudnának alkalmanként diktálni a kereskedőknek, megvalósítva ezzel az egészséges piaci szabályozást.

A mezőgazdaság átszervezése méreténél fogva sem kis feladat, emellett nehezítik a munkát a kétkedők, a kishitűek és másként gondolkodók, akikre haragudni persze nem lehet. Zavart keltenek a valótlan birtokrendszeri híresztelések is, amelyek a földhivatalokban tisztázhatók, és a külföldiek is alaposan „bekevernek” az átlátható folyamatokba. A magyar jogrend ebben a kérdésben egyértelműen rendelkezik, hiszen a külföldiek számára csak háromévi itt-tartózkodás és gazdálkodás után ad lehetőséget termőföld vásárlására. Ennek a kitételnek pedig talán ötvenen felelnek meg.

Természetesen mindig vannak kiskapuk és létezik spekuláció, amit soha nem lehet teljesen kizárni. Utóbbinak van kifejezetten a termőföldre szakosodott változata is, a Földalap intézményi funkciója viszont éppen a spekuláció megakadályozása. Bonyolult és szövevényes a mezőgazdaság ügye, amit nem egyszerű rendbe tenni, ezt tudja mindenki. Valakinek azonban el kell kezdenie, és ez nem a leghálásabb feladat, különösen nem ellenszélben, amit munka közben több irányból kell kivédeni. Összefoglalni sem lehet a teljesség igényével a történéseket, csak dióhéjban...

N. Z.