MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Az Agroker Kft. Kecskemét

A Renault gyár mezőgazdasági erőgépkínálatából szeretnénk bemutatni, illetve ajánlani néhány olyan típust, amely az olvasók kiemelkedő érdeklődésére is számot tarthat.

2002-04
[ tartalomjegyzék ]

 

Renault Ceres 300 X család

A gépek motorja a John Deere új fejlesztésű Power Tech motorcsaládjából került beépítésre. Teljesítményük 67, 77, 87, 97 Le.

A gépeket a gyártó alapkivitelben 20/20 sebességfokozatú szinkronizált váltóval, irányváltóval szereli. Ezenkívül opciósan kérhető a Twin Shift, illetve a 30/30 sebességfokozatú mászófokozatos kivitel. Az erőgépet komfort kabinnal, digitális kijelzővel, légrugós üléssel kínáljuk partnereinknek.

A Ceres 300 X család ára igen kedvező, lehetőséget kínálva az MTZ-jüket lecserélni szándékozók számára, a jól felszerelt 87 Le-s kivitel ugyanis már 7 650 000 Ft-tól megvásárolható.

Renault Ares

Az Ares 500-600-700-800 család a szántóföldi univerzális traktorok rendkívül széles teljesítménytartományát nyújtja. Motorjuk John Deere 4, illetve 6 hengeres Power Tech motorkínálatából áll (90-194 Le-ig). Váltóművük Twin, Quadri, illetve Full Power Shift rendszerű, típustól függően. A családra jellemző az igen gazdag alapfelszereltség és komfort, a nagy nyomatéki rugalmasság és a könnyű kezelhetőség.

Az 500-as és a 600-as széria teljesítménytartománya 90-140 Le-ig terjed. Ez a kategória elsősorban a közepes méretű gazdaságok számára nyújt optimális választási lehetőséget. A gépek ugyanis igényesen kivitelezett, tágas és jól áttekinthető kabinnal rendelkeznek, a kezelőszervek a vezető kezére esnek, működtetésük ésszerű és könnyen elsajátítható. Váltójuk twin rendszerű, illetve opciósan rendelhető a quadri shift változat is. A 640-es típuson a quadri shift váltó az alapfelszereltség része. A gépek a jó műszaki paraméterek és a komfortos, rugózott kabin mellett rendkívül kedvező tömegmutatókkal, alacsony önsúllyal (5,5-6,7 t) rendelkeznek.

A 700-as és 800-as széria viszont már kategóriaváltást is jelent a gyártmánycsaládon belül. Ezek az erőgépek a kisebbekhez hasonlóan komfortosak, de motorteljesítményük és ezzel arányosan tömegük is lényegesen nagyobb. Ez a két műszaki paraméter a széria összes tagját kiemeli a vetélytársak mezőnyéből. Ezzel együtt az Ares 715, 725, 735 a kategória legjobb ár/Le, illetve ár/érték arányával rendelkezik!

Az Atles széria motorja 226, illetve 260 Le teljesítményű. A gép a nehéz nagy szántóföldi traktorok kategóriájába tartozik, tulajdonosa számára is impozáns látványt nyújt 11 tonnás tömegével, robusztus megjelenésével. Csak FPS-váltóval gyártják, 18/18 sebességfokozattal.

Mivel az Agroker Kft. Kecskemét által képviselt erőgépek szervizhátterét is biztosítani kell, ezért a cég a szervizrészlegét jelenleg is folyamatosan bővíti, áprilisban pedig – a külső szervizállomások bevonásával – megkezdi szerelői kiképzését. Munkájuk eredményeként így már három fő bázisra alapozhatnak, amelyek együttesen a Dunántúl északi és nyugati régióiban, a közép- és dél-magyarországi, illetve az észak-keleti régióban is lehetővé teszik a géptulajdonosok gyors és pontos kiszolgálását.

Ügyfeleinket továbbra is várjuk, korrekt árakkal, teljes körű hitelügyintézéssel állunk rendelkezésükre.

(x)