MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Új generáció, új stílus, járhatóbb út…

A Pannonfarm 31 Kft. profilja a burgonya, hagyma, dinnye és az ezeket kiegészítő sárgarépa termesztés magas szinten történő integrálása, termékpályára állítása.

2004-03
[ tartalomjegyzék ]

 

A partnerkeresés, a szerződéses termeltetés, árufelvásárlás, manipulálás és készáru értékesítés összetett folyamatának korrekt elméleti és gyakorlati teendői a társaság Mezőfalva Kisvenyim pusztai telephelyén összpontosulnak. Karl Baumühlner és Péter Tomor – a fiatal tulajdonosok– arra vállalkoznak, hogy a zöldségtermesztést és forgalmazást jelenlegi mélyponti helyzetéből kimozdítsák. „Új alapokra helyezzük a zöldségvertikumot. Tudjuk, hogy az új szemléletet igénylő minőségcentrikus termékpályák újraépítése nem kis feladat, de vállaljuk és a folyamatot végigvisszük."

Magunk is a termelői szférához tartozunk

Ennek bizonyságául szolgál a társaság mellett működő Sittara Kft., amelyben 1.400 ha területen gazdálkodunk, és a Pannonfarm 31 kft. árualapjának fő beszállítói vagyunk. Megvalósítottuk a szemléletváltást, a korszerű termesztéstechnológiát, hiszen ettől függ a minőség, ergo az értékesítés sikere. 200 ha-on öntözünk, a legjobb fajtákkal dolgozunk, emellett külön figyelmet fordítunk az integrált növényvédelemre, szakszerű növényápolásra és a környezetvédelemre.

Korrekt ajánlathoz korrekt partnereket keresünk

A kizárólag kereskedelmi tevékenységet végző Pannonfarm 31 Kft. a bővítés előtt 3.000 t befogadóképességű tárolókapacitással, csomagoló-házzal és -gépsorokkal rendelkezik. Még az idei évben további 3-5.000 t tárolótér bővítés szerepel a terveinkben, s ezzel még nem lesz vége… A mind jobban bővülő műszaki háttér, a lendületes piacbővítést és az integrációba várt termelők maximális kiszolgálását követeli meg. Erre felkészültünk, minden tiszta szándékkal felénk nyújtott kezet elfogadunk.

Az együttműködésben bizalmi elvet vallunk

Ezúton ajánljuk fel a burgonya, hagyma, dinnye és sárgarépa termesztés iránt vonzódó, jó termőhellyel, szakmai ismeretekkel és termelési tapasztalatokkal rendelkező termelőknek a szerződéses együttműködést. Ehhez támogatást, részbeni finanszírozást, és igény szerint, magas színvonalú gépi szolgáltatást nyújtunk. A segítség mértékének rendezőelve a kölcsönös bizalom. Cél, a nyereségorientált termelés, feldolgozás, értékesítés, amiből minden érdekelt fél profitálhat. Legyen jobb helyen a pénzünk, hozzon lényegesen többet, mint a bankban!

Imponáló méretek mellett, biztonságot szavatolunk

A burgonyatermesztésben a következő négy évben 1.200 ha területet szeretnénk integrálni, és 40.000 t hazai termesztésű burgonyát forgalmazni. Kisebb méretekben, de hasonló terveink vannak a hagymával, sárgarépával, sárga és görögdinnyével is. Iparszerű termelésben és ipari méretekben gondolkodunk. A terményt a földről fogadjuk. Nem egyszerű kereskedelmi egységként működünk, hanem komplexitásra törekszünk, ömlesztett nagy méretekkel számolunk, és korrekt módon elszámolunk…

(x)