MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Folyamatos üzemű 1,5-7 t/h-s LAW farmerszárítók

Minden gazdálkodó rég felismerte, hogy termelésének eredményessége nem csupán a szántóföldi termelés sikerén múlik. Legalább annyira oda kell figyelni a járulékos költségekre, a betakarítással kapcsolatos ütemezési-szervezési kérdésekre, s természetesen a szérűműveletekre is.

2004-03
[ tartalomjegyzék ]

 

Annak a gazdának/vállalkozásnak, akinek nincs saját tárolóhelye, szárítója, netán betakarítógépe, sokszor hiába terem jól a termőföld, hiába kiváló a termény minősége, a kevéske vagy akár a nagyobb hasznot is igencsak megkurtítja a fenti eszközök-, létesítmények hiánya, a KÉNYSZER, hogy pl. áron alul, lábon kell eladja a termést, vagy viselnie kell a bérszárítás-bértárolás költségeit.

Hogy mi lenne a jó megoldás, azt nyilván mindenki jól tudja, de sokszor a pénz, még gyakrabban a bátorság vagy a kényelem, esetleg a jó megoldás ismeretének hiánya (?) akadályozza meg abban, hogy saját szárítótelepet építsen.

Mi ezt az információhiányt szeretnénk feloldani néhány olyan megépült létesítmény példájával, amelyekben már megszűnt a kiszolgáltatottság, a kényszer!

Talán kevesen tudják, de a kisebb 1,5-7 t/h teljesítménykategóriában is léteznek olyan KORSZERŰ, FOLYAMATOS ÜZEMŰ szárítók, illetve technológiák, amelyekkel a nagyobb telepekhez hasonló gazdaságossági paraméterekkel és munkaminőségben végezhető a termény – legyen az akár a kényes napraforgó – szárítása!

Ezt a lehetőséget az LAW FC és NStd farmszárítók nagyon kedvező áron, már mindössze 7.000.000,-Ft-tól tudják biztosítani tulajdonosaiknak, de a legkisebb szárítókból épült komplett működő telepek (garattal-, tisztítóval stb.) is megvalósíthatóak 15-20 millió Ft körüli költségvetéssel. Ha figyelembe vesszük a technológiai telepekre szóló 50%-os SAPARD, illetve a közelgő AVOP; KIOP; GVOP programok lehetséges támogatásait, csupán azt kell belátni, hogy a legpénzkímélőbb, a legtöbb eredménnyel kecsegtető beruházást valósíthatja meg az, aki akár a saját igényeire, akár társulva, közös használatra épít társaival egy éppen megfelelő méretű, kisebb teljesítményű szárítótelepet.

Az LAW-FC Farmerszárítók 1,5-5 t/h kapacitásig állnak rendelkezésre, míg az LAW-SBC-NStd FARMSZÁRÍTÓK, 4-7 t/h (kukorica szárításában mért) teljesítménykategóriában biztosítanak megnyugtató és hosszú távra is korszerű, környezetkímélő megoldást.

Természetesen mindkét széria szívott rendszerű, folyamatos üzemű, és ugyanazzal a korszerű porszenynyezés gátló és 21. századi (érintőképernyős) komputeres szárítóvezérlő automatikával rendelkezik, mint nagyobb testvérei!

Az LAW a kisebb gépeknél is alkalmazza a rendkívül kíméletes ürítésre alkalmas billenővályús ürítőrendszert, a változó méretű légcsatornákat, de a melegoldali hőszigetelési rendszert is. Opcióban itt is rendelkezésre áll az egyedülállóan olcsó és megbízható VIGITEMP túlmelegedésérzékelő- és jelzőrendszer is.

Látogassa meg mikóházai; pusztaegresi; nyíregyházi; s a közeli szlovák (magyar) területeken megvalósult beruházásokat, amelyek jól példázzák, hogy a kicsi is lehet nagy a saját területén! Parnereink igazolni fogják ezt a régi bölcsességet!

(x)Molnár Kft.