MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Claas traktorok már Magyarországon is!

A Claas két éve szerzett meghatározó tulajdonrészt a Renault Agriculture traktorgyárban. Ezzel a vásárlással a cég jelentősen megnövelte portfólióját, s egyben immár ebben a szegmensben is a Claastól megszokott, kiváló minőségű termékeket kínál a vásárlóinak. Több ország után ez év októberétől hazánkban is megkezdték a Claas traktorok forgalmazását, az ünnepélyes bemutatkozásra októberben, Balatonvilágoson került sor.

2004-11
[ tartalomjegyzék ]

 

A rendezvény több száz résztvevőjét Harsányi Zsolt köszöntötte, aki előadásában felidézett egy fontos momentumot: tavaly októberben Hannoverben, az Agritechnika szakkiállításon Helmut Claas kifejtette: „Ha nem lennék meggyőződve ennek a traktornak a minőségéről, alkalmazhatóságáról és sikeréről, akkor nem adtam volna hozzá a nevemet!".

Az Axiál ügyvezetője elmondta, hogy a Claas traktorok 50-től 330 LE-ig terjedő teljesítménykínálata teljesen lefedi a palettát. Hazánkban egyelőre még nem forgalmazzák az összes változatot, ehelyett a piaci igényeknek megfelelően, fokozatosan történik a bevezetés. Ennek ellenére minden termékről érdemes néhány értékes információt megismerni:

A Xerion rendszertraktor már korábban is ismert volt a Claasnál, most új elemekre épülve korszerűsítették, háromféle változatban. Többek között fokozatmentes váltó, 330 LE-s Caterpillar motor, rugózott kabin fémjelzi nagyszerű felszereltségét.

A Xerion mellett egyelőre az Atles modell sem kerül magyarországi forgalmazásra, a jövő évben azonban már várhatóan változik ez a helyzet. Az Atles 230 és 250 LE-s változatban kerül gyártásra, 6 hengeres Deutz turbo intercooleres motorral.

A Pales (magyar fülnek kedves névválasztás…) traktorok szintén a következő években, az új modellek kialakítása után jelennek meg a magyar piacon, hasonlóan a szőlő-gyümölcsös traktorokhoz (Dionus, Fructus).

Két sorozat, az Ares és a Celtis már most megrendelhető, ezek az alábbiak:

Celtis

A Celtis rendkívül kényelmes, megbízható, fordulékony és sokoldalú traktor, melynek rendkívüli teljesítménye nagy gazdaságossággal párosul. Ideális a vegyes gazdaságok és a zöld területeket művelő gazdaságok számára. A munkagépkre kiváló a rálátás, a kezelőszervek ésszerű és ergonomikus elrendezése kiváló munkakörülményeket eredményez. A korszerű, üzemanyagtakarékos és alacsony károsanyag-kibocsátású motorok rendkívül nagy forgatónyomatékkal rendelkeznek. A Celtis sorozat teljesítménye 70-100 LE-ig terjed. A traktor karbantartási igénye alacsony.

Ares

A Claas Ares egyedülálló kényelmével, nagy megbízhatóságával, sokoldalúságával és rendkívüli teljesítőképességével az igényes, profi gazdák és bérvállalkozók traktora. A Load Sensing hidraulikaberendezés lehetővé teszi azonos időben több magas hidraulikaigénnyel rendelkező munkagép használatát. A traktor nagy szögben beforduló kerekeinek köszönhetően rendkívüli fordulékonysággal rendelkezik. Az új műszaki megoldások (INFOTRAC, DRIVETRONIC, ELESTROPILOT) nagy segítséget jelentenek a mindennapi használatban. Az Ares traktorok 3 sorozatban készülnek, teljesítményük 90-200 LE-ig terjed.

Az értékesítő csapat

Az Axiálon belül a Claas gépek értékesítését Trunk Mihály vezetésével Nagy István traktor- és kombájn-termékmenedzser, valamint Sasi Gábor, a zöldsor és a bálázók termékmenedzsere irányítja. Az ő munkájukat három aszszisztens és a „frontvonalban" dolgozó üzletkötők teljesítik ki. A területi képviselők minden érdeklődőnek további információkkal állnak rendelkezésére.

A szántóföldi bemutató során – ahol közel 20 gépkapcsolatot vonultattak fel az érdeklődők előtt – szóba került még a vásárlásokhoz nélkülözhetetlen pénzügyi háttér. A Claas traktorok megvásárlását nagyban segítheti a Claas Financial Service, amely hitel, bérlet és lízing tekintetében is az érdeklődők rendelkezésére áll.

Harsányi Zsolt zárszavában kiemelte a Claas traktorok magas ár/érték arányát, kiváló minőségét, valamint az Axiál Kft. kiváló alkatrész- és szervizhátterét, amely a vásárlók számára komoly biztonságot jelent.

FM