MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

ADVANTA "a fejlődés útja"

Az Advanta egyedülálló napraforgó-nemesítési programja továbbra is a legsikeresebbek közé tartozik a világon.

2005-03
[ tartalomjegyzék ]

 

A rendelkezésre álló genetikai anyagok sokfélesége biztosítja a hibridek kiváló alkalmazkodóképességét, és a legkülönbözőbb termelői igények kielégítését. Valamennyi honosított Advanta napraforgóhibridre jellemző a korai érés, a magas olajtartalom, a leggyakoribb betegségekkel szembeni ellenálló-képesség, a kedvező növénymagasság, kedvező tányérállás, szárszilárdság.

Az Advanta napraforgó-kínálatának igen korai éréscsoportba tartozó tagja a LOUIDOR, 2002-ben éréscsoportjának legmagasabb kaszattermésével és olajtermésével került állami elismerésre. A félintenzív és extenzív termesztési körülmények közé javasoljuk, a legmostohább laza, sülevényes, homokos talajokon is eredményesen termeszthető. Az egyik legkorábban érő napraforgó, amelynél a vegyszeres állományszárítás szinte minden évjáratban elhagyható.

A HYSUN 321 PR a korai éréscsoport tagja, és az egyik legismertebb és a mai napig is az egyik legkeresettebb Advanta napraforgóhibrid. Kiváló alkalmazkodóképessége révén az ország teljes területén, a legkülönbözőbb termesztési körülmények között is sikeresen termeszthető. Magas kaszattermése mellett jelentős olajprémiumra is számíthat termelője. A méhészek kedvence, a tapasztalatok kiváló nektártermelő képességét már bizonyították.

A CORISTE korai hibriddel egy teljesen új genetikai hátterű Advanta napraforgó került a hazai köztermesztésbe. Növénymagassága optimális, a levélfelület erősen hólyagos, tányérállása alig bókoló.

A CLEDOR korai napraforgó a félintenzív és az intenzív termesztési körülmények növénye. A jobb körülményeket magasabb olajtartalommal hálálja meg, szárszilárdsága kiváló.

A HYSUN 321 genetikáját továbbfejlesztve hoztuk forgalomba a nemesi ASTOR nevet viselő, korai, nagy olajtartalmú napraforgóhibridet. Az átlagnál magasabb növésű, robosztus megjelenésével egy "igazi" napraforgó képét és a nagy termés biztonságát mutatja. Zöld száron érő típus, de kaszatjának nedvessége minden esetben meglepően alacsony. Az intenzív és félintenzív termesztési körülmények közé javasoljuk, tőszámoptimuma 45-50 ezer termő tő hektáronként (a magasabb tőszám esetenként terméscsökkenést okozhat).

És hamarosan bemutatjuk a legújabbakat: a középérésű CHADOR-t, és ARDOR-t. Keressenek bennünket, segítünk választani!

ADVANTA az értékteremtés hagyománya!