MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

NK Thermo - NK Cisko, a kettes befutó

Nehéz elképzelnünk, hiszen az időjárás nem ezt mutatja (de a naptár igen), hogy két hónap múlva már kikelt kukoricaállományban sétálhatunk, természetesen szigorúan csak a sorok közt.

2005-03
[ tartalomjegyzék ]

 

Akkor már csak a tényekről beszélhetünk, hogy milyen hibrideket választottunk ki, s a betakarításkor dől el, hogy "jó lóra tettünk-e".

A termelés verseny, verseny a jobb eredményekért, minden egyes befolyásoló termelési tényezőért, de mindenek felett, azt megelőzően az információért.

Statisztikailag bizonyított, hogy a lóversenyeknél átlagban három év kell egy fogadónak, hogy saját kútfőből olyan tapasztalatra tegyen szert, amely alapján egyáltalán esélye lehet a nyerésre.

Szerencsére a termelésben egy év alapján már lehet dönteni, s azokat a hibrideket kell előnyben részesíteni, amelyeket a szántóföldi bemutatókon láttunk, eredményességükről saját kísérletekben meggyőződtünk.

Igénybe lehet venni azonban azokat az információkat, amelyek segíthetnek a döntésben, s ide tartoznak az országos OMMI fajtakísérlet eredményei. Ezekre az eredményekre, ugyanúgy, mint a legjobb bukméker tanácsára, alapozni lehet, hiszen itt minden hibrid esetében azonosak a körülmények, s a kimagaslóan szereplő hibridek eredményei a köztermesztésben visszaköszönnek.

A magunk részéről két új NK hibridet ajánlunk az Ön figyelmébe, az NK Thermo-t és az NK Cisko-t. Eredményeik meggyőzőek, a hivatalos kísérletek mellett 2004-ben nagyüzemi szinten is kiválóan szerepeltek, termesztésük biztonságos és nyereséget hoz, valamint versenyképesek minden csúcshibriddel.

NK Thermo (FAO 370)

- nagy termőképesség

- gyors éréskori vízleadás

- kiváló általános stressztűrő képesség

- jó alkalmazkodó képesség

NK Cisko (FAO 430)

- nagy termőképesség

- gyors vízleadás

- jó alkalmazkodó képesség

- kiváló szárszilárdság

Próbálja ki ezeket a hibrideket, s ha már próbálta, akkor tudni fogja, hogy fogadhat rájuk kettős befutóként!

(X)