MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Az új Dithane DG NeoTec – amikor a kicsi is hozhat NAGY SIKERT!

A Dow AgroSciences Dithane nevű gombaölő szere a világon a legszélesebb körben alkalmazott gombaölő készítmény, amely sokféle növénykultúrában egyaránt alkalmas több mint százfajta kórokozó elleni hatékony védelemre.

2005-04
[ tartalomjegyzék ]

 

Megbízható, más gombaölő szerekkel jól keverhető, igen gazdaságos költségszint mellett alkalmazható. Kiváló preventív védelmet biztosít, és több helyen kifejtett hatásmechanizmusának köszönhetően a termelők kedvező tapasztalatokat szerezve, megelégedett felhasználóként alkalmazzák.

A Dithane DG NeoTec a legkisebb szemcsemérettel készült mankoceb formuláció. A gyártáshoz felhasznált ragasztó- és segédanyagok olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a hatóanyag maximális biológiai hatékonyságát biztosítják. A kontakt szerektől elvárt tökéletes borítást garantálja, hogy 1 négyzetmilliméternyi felületre a permetezés során több mint félmillió Dithane-szemcse kerül.

A Dithane DG NeoTec kiváló fedőképességét tovább fokozza, hogy valójában tizenháromszor akkora felületet véd meg, mint amennyit beborít. Nedvesség (eső, pára, harmat) hatására a parányi szemcsék szétterülnek a felületen, ezzel zárva tökéletes Dithane-burokba a növényt. Ezen pedig kórokozó nem hatolhat át! Ráadásul az új formulációnak ez a képessége minden újabb levélfelület-nedvesedés alkalmával ismét jelentkezik, azaz minden olyan esetben, amikor a fertőzés nedves körülmények között kialakulhatna. (Ez a jó fedőképesség a réz baktériumölő hatékonyságát is képes fokozni, mint ahogyan ezt a több kultúrában (paprika, dinnye, szőlő) elvégzett hazai és külföldi kísérletek is bizonyították.)

Az új Dithane DG NeoTec jó esőállósággal és ezért a kontakt szereknél valamivel hosszabb hatástartammal rendelkezik, amit a Dithane DG NeoTec-részecskét körülvevő cinkburok, valamint a rendkívül kicsi szemcseméret (1,3-1,7 mikron) biztosít.

A Dithane DG NeoTec olyan speciális vákuumcsomagolásban kerül forgalomba, amely megakadályozza, hogy a hatóanyag oxigén jelenlétében lebomlásnak induljon. Az így kiszerelt zsákban lévő mankoceb hatóanyag két év után is csak minimális veszteséget mutat, a hagyományosan csomagolt készítményekhez képest.

Összefoglalva:

A Dithane DG NeoTec apró szemcsemérete, különleges ragasztó- és adalékanyagai a növény felületén biztosítják a szer a kórokozó gombákkal szembeni kiváló hatékonyságát.

Balogh LajosDow AgroSciences