MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Nyílt napok a Vertikumnál

Március elején több napon keresztül fogadta az érdeklődőket a Vertikum Kft. A társaság nagykőrösi telephelyén az érdeklődők megismerhették a cég teljes termékpalettáját, azon belül többek között a Deutz-Fahr kombájnt is, amely új termékként szerepel a Vertikum portfólióban.

2005-04
[ tartalomjegyzék ]

 

A nyílt napoknak otthont biztosító házigazda mellett további 17 gyártó és forgalmazó szerepelt még termékeivel a rendezvényen. Az esemény súlyát jól mutatja, hogy a kiállítók több mint 100 gépet mutattak be az érdeklődő szakmai közönség előtt.

A sajtó és a díszvendégek számára rendezett tájékoztatón Túri György ügyvezető igazgató köszöntötte a résztvevőket, és ismertette a céggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Összefoglalójából kiderült, hogy a Vertikum ma már országos hálózaton keresztül értékesíti termékeit, miután nyolc kereskedővel összefogva megalapította az Agrocenter Hungária nevű vállalkozást, amely hatékonyan segíti a termékek disztribúcióját.

Az 1990-ben alakult vállalat a tavalyi – a mezőgép-kereskedők számára nagyon nehéz – esztendőben az országos átlagnál kisebb, mintegy 25%-os visszaesést könyvelt el forgalmában, ami a hazai viszonyok ismeretében nem tekinthető rossz eredménynek. Ez a csupán mérsékeltnek tekinthető – és remélhetőleg átmeneti – forgalomcsökkenés minden bizonnyal nagy mértékben eredménye annak a cégfilozófiának, amely a minőség, megbízhatóság és az élenjáró technológia egységét tekinti elsődlegesnek.

A cég több profillal rendelkezik; egyrészt talajművelő-gépeket gyárt, emellett kereskedelemmel is foglalkozik. Termékeik közül kiemelkednek a Lamborghini traktorok, a Vertikum gyártmányú talajelmunkáló gépek, valamint a Locust rakodók.

A Lamborghini termékkínálata négy fő profilból – kompakt, szántóföldi, ültetvény- és lánctalpas – tevődik össze (ez utóbbi két szegmensben a cég világviszonylatban is kiemelkedő helyet foglal el). A traktorok az ár/értékarány tekintetében abszolút versenyképesek.

A Vertikum nemrég kezdte el a Locust rakodók forgalmazását, amelyek 750, 850, 900 és 1200 kg teherbírásra készültek. Ezeket a gépeket Bosh-Rexroth hidraulikával és Yanmar motorral szerelik, és minőségüket jól bizonyítja az a tény, hogy jelenleg a magyar piacon már mintegy 400 dolgozik belőlük. A típus további előnyének számít, hogy művelőelem-választéka rendkívül széles, így ez a gép mind az építőiparban, mind a mezőgazdaságban jól használható, sőt, kommunális célú munkákra is kitűnően megfelel.

A talajelmunkáló-gépek gyártása terén a Vertikum eleve komoly hagyományokkal, tapasztalatokkal rendelkezik. A cég nagykőrösi gyárában teljes gépválasztékot állít elő, mind a kis-, mind a nagygazdaságok számára. A vállalat a korszerű talajelmunkálásban élen jár, valamennyi művelési módra kínál megoldásokat.

A termékek kitűnő minőségét garantálja a gyártás ISO 2001-es minőségbiztosítási rendszer szerinti működése, amely a teljes, 6000 m2-es gyártási felületre kiterjed. A cég a forgalmazáson túl megfelelő szervizhátteret is biztosít vásárlói számára. E célt tekintve jelentős előrelépés az a fejlesztés, amelynek során a Vertikum, a hálózata kiépítése érdekében, tavaly az ország négy pontján önálló telephelyet hozott létre.

A sajtótájékoztatót követően a gépkiállítást Jordán József vezetésével tekintették meg a látogatók. A programot pályázatírással kapcsolatos előadás, finanszírozási lehetőségek ismertetése, valamint a Lamborghini traktorok részletes bemutatása tette teljessé.

FM