MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Mezőgazdasági létesítmények szigetelése PUR-habbal

A mezőgazdasági üzemek gazdaságosabb üzemeltetését évek óta épületeik poliuretán PUR-habbal történő szigetelésével érik el.

2005-04
[ tartalomjegyzék ]

 

A szigetelés a helyszínen készül, szórópisztoly segítségével, és külső és belső falak hő- és vízszigetelésére, valamint mennyezetek és tetők szigetelésére egyaránt alkalmas. Nagy előnye, hogy az alkalmazott technológia lehetővé teszi a legbonyolultabb formájú felületek hézagmentes szigetelését is. A szigetelendő felület lehet fa, fém, beton, tégla, eternit, stb.

Sokoldalúságának köszönhetően kedvelt szigetelési forma az állattenyésztés és növénytermesztés számos területén. Egyre több istálló, baromfiól, gyümölcs- és növényraktár gazdája élvezheti a PUR előnyeit.

A PUR-hab szigetelés alapját egy makromolekuláris szerkezetű anyag képezi, amely hő- és vegyi reakció hatására keletkezik. Szórással rövid idő alatt hordják fel a kiválasztott felületre, ahol a kiszórást követően pár másodperc alatt felhabzik, és kemény réteget képez. Az így keletkezett PUR-hab hézagmentes, tökéletesen tapad az aljzathoz, vízhatlan, és kitűnő hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, a zárt mikroszkopikus sejtstruktúrájának köszönhetően. Egészségügyi szempontból nem káros, igény szerint felületkezelhető. A szigetelt felületek moshatók, fertőtleníthetők!

A kemény poliuretán hab az épületek mellett alkalmas silók és magtárak szigetelésére is. E szigetelési forma segítségével megszűnik a kondenzáció okozta nedvesedés, amely a szigetelés nélküli (főleg fém) tárolók legnagyobb „ellensége". Ez a jelenség a szigetelés nélküli raktárakat sem kíméli.

Kiváló szigetelési paramétereinek köszönhetően (ami kétszer jobb, mint a hungarocellé) jelentősen csökkenti a fűtésre és hűtésre fordított energia költségét.

A szigetelés legelterjedtebb és egyben legkedveltebb alkalmazási területe a tetők utólagos szigetelése. Előnye, hogy a munka a meglévő tetőfedés leszedése nélkül végezhető el, jelentősen csökkentve ezáltal a felújítás költségeit. A tető fedése lehet lemez, bitumen, eternit, hullámpala. Minden esetben tökéletes vízzárás és hőszigetelés érhető el, javul a tető szilárdsága, könynyű (30 mm vastag PUR-hab=2,5 kg/m2), megszünteti a belső páralecsapódást.

Ha többet szeretne tudni technológiánkról, kérje ingyenes tájékoztatónkat DVD, illetve videokazetta formájában, vagy nézze meg honlapunkat: www.purizolace.com

(x)