MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Tárolók, raktárak, csarnokok specialistái

A 2004-es szezon megmutatta, hogy megfelelő tárolási kapacitás nélkül a termelők kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnek. Ezekből a tapasztalatokból kiindulva sokan tervezik saját tárolási lehetőség megteremtését, ill. bővítését. Számukra jelenthet nagy segítséget a Jövő 2003 Kft., amely több évtizedes szakmai tapasztalattal felvértezve áll a gazdálkodók rendelkezésére.

2005-04
[ tartalomjegyzék ]

 

Találkozásunk során Kosztolányi Zoltán és Simon Sándor ismertette a 2003-ban megalakult cég rövid történetét, ill. fő tevékenységeit.

Mindketten komoly szakmai tapasztalattal rendelkeznek csarnoképítés terén, Simon Sándor pl. 1973-ban került egy megyei építőipari vállalathoz, amely az országban másodikként alkalmazott könnyűszerkezetes megoldásokat. Ez a cég végezte pl. a Herceghalmi Állami Gazdaság terménytárolójának kivitelezését is.

A Jövő 2003 Kft. a ProKoncept német energiatakarékos építési rendszer forgalmazása mellett acélszerkezetek, könnyűszerkezetes csarnokok, terménytárolók, állat- és baromfitartó telepek, hűtőházak, üvegházak tervezését, gyártását, szerelését is vállalja. Emellett nyílászárók, nyíló- és tolóautomatikák, kapunyitók, garázs- és ipari kapuk, speciális ajtók forgalmazása, szerelése tekintetében is szívesen áll az érdeklődők, partnerek rendelkezésére.

Főbb referenciáik között szerepel többek között egy 3.200 m2-es budapesti Chinoin raktárcsarnok, egy 1.800 m2-es gorzsai Mezőker raktárcsarnok és üzem, valamint Hódmezővásárhelyen egy 24 m magas Cobex szárítótorony kivitelezése.

Komoly háttérágazat

A könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezése mellett a cég tevékenységi körében a magas- és mélyépítés is szerepel.

Komoly háttérágazat segíti munkájukat szinte minden területen; az építkezésekhez szükséges alap- és segédanyagok beszerzése ugyanúgy nem jelent gondot számukra, mint a villany-, víz-, gáz-, központifűtés-, tűzvédelmi és riasztórendszerek tervezése és szerelése.

A munkákhoz szükséges acélszerkezeti üzem évi 1.000 tonna acélanyag feldolgozására alkalmas, de szükség esetén festő- és betonüzem is rendelkezésre áll.

ProKoncept építési rendszer

A Jövő 2003 által forgalmazott német ProKoncept építési rendszer olyan ipari és mezőgazdasági építményeknél rendelkezik komoly előnyökkel, ahol temperált hőmérsékletre van szükség, s télen-nyáron közel azonos hőfokot kell biztosítani.

A falrendszer 25 cm vastag, kimagaslóan jó hőátbocsátási tényezővel (0,24 W/m2K) rendelkezik. Alkalmazásával legalább 50%-os energiamegtakarítás érhető el a hagyományos rendszerekhez képest.

A beruházásokhoz a Jövő 2003 Kft. szükség esetén megfelelő banki hátteret biztosít, pályázatíróik pedig szinte 100%-os sikerrel szerepeltek az elmúlt időszak európai uniós pályázatain.

FM