MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

10 éves a Pannonagri KFT., a STELA gabonaszárítók magyarországi képviselete ::text::

Engedjék meg, hogy röviden bemutassuk társaságunkat! Fő tevékenységi körünk gabonaszárító, -tisztító és -tároló komplexumok kulcsrakész létrehozása. Ezen tevékenységünket a következő részfeladatok megvalósításával végezzük:

  • marketing,
  • értékesítési tárgyalások, szerződéskötés,
  • műszaki tervezés,
  • komplett dokumentációk elkészítése építési engedély beszerzéséhez és kivitelezéshez,
  • a gabonaszárító telepek megvalósításához szükséges import részegységek beszerzése, amelyek a következők:
    • STELA gabonaszárítók Németországból,
    • MAROT tisztítók Franciaországból,
    • SKANDIA elevátorok és láncos szállítók Svédországból,
    • SYMAGA gabonatároló silók Spanyolországból,
    • lakatosipari gyártmányok, segédelemek gyártása, amelyek felhasználásával a fent leírt részegységeket egy komplett technológiai géplánccá építjük össze,
    • kulcsrakész építés és technológiaszerelés,
    • elektromos rendszer tervezése, gyártása és szerelése,
    • üzembe helyezés, helyszíni oktatás,
    • értékesítés utáni szerviz, üzemeltetési tanácsadás,
    • évenként továbbképző programok szervezése a gabonaszárítókat üzemeltető személyzet részére, ami segíti az érdeklődők szakmai fejlődését,
    • a gabonaszárító telepek éves felülvizsgálata a szárítási szezon megkezdése előtt, a vevők megrendelése alapján.

Társaságunk 1995-ben alakult vezető szakemberekből, akik korábban több évtizedes tapasztalatot szereztek a hazai Bábolna B1-15 típusú szárítók gyártásában, felépítésében és üzemeltetésében. Ezeknek a szárítóknak megvoltak a fejlesztési korlátaik. A Pannonagri Kft. alapító szakemberei célul tűzték ki, hogy felkutatják a világon fellelhető legkorszerűbb gabonaszárítási, -tisztítási és -tárolási technológiákat, és ezek megvalósításával alapozzák meg a társaság egzisztenciáját.

A 2004-es évvel bezárólag a társaság több mint 95 korszerű, nagyteljesítményű gabonaszárító telepet hozott létre Magyarországon és Szlovákiában, amelyek a vevők nagy megelégedésére üzemelnek.

A Pannonagri Kft. által épített legnagyobb gabonaszárító teljesítménye kukoricában 1000 tonna/24 óra, ez Szekszárdon létesült. A társaság több vevő megrendelésére épített olyan komplex szárító- és tárolórendszereket, amelyek alkalmasak nagyüzemek kiszolgálására. Ma már általánossá vált Magyarországon, hogy egy - kukoricában 10% nedvességelvonás mellett 10-20 tonna/óra kapacitású - gabonaszárító mellé 4-6000 tonna kapacitású tároló silótelepet létesítünk, amely alkalmas a termény biztonságos tárolására, minőségének megőrzésére.

Tekintettel arra, hogy azok a gépgyártók, akiknek termékeiből a Pannonagri Kft. a gabonaszárító, -tároló komplexumait összeépíti, a fentiekben említett teljesítményeknél jelentősen nagyobb teljesítményű gépek szállítását is vállalni tudják, a szárító- és tárolókapacitások nagyságának vonatkozásában cégünk szinte minden vevői igényt ki tud elégíteni.

A szállított gabonaszárító, -tároló technológiák vezérgépe a STELA gabonaszárító, amelyet leggyakrabban MAROT tisztítókkal értékesítünk, de készek vagyunk megvizsgálni annak lehetőségét, hogy a vevő által megkívánt bármilyen egyéb gépet beépítsünk rendszerünkbe.

A SKANDIA elevátorok teljesítménye standard kivitelben 30-200 tonna/óra között változik, de speciális megrendelésre ennél nagyobb teljesítményű gépek szállítása is megoldható.

A MAROT tisztítók teljesítményválasztéka 25 t/h-tól 400 t/h-ig terjed. Szinte minden gabonaféle és mag tisztítására, osztályozására alkalmas univerzális gépek.

A SYMAGA tárolósilók magas minőségi követelményeknek felelnek meg, felszerelhetők teljes átmérőjű szellőzőpadozattal, hőmérséklet-figyelő, szellőztető- és hűtőrendszerrel, teljes mértékben automatizálhatók.

Az egy komplexumban összeépítésre kerülő gépek megválasztásánál a korszerűség, gazdaságosság, megbízhatóság és az egyszerű üzemeltetés lehetősége számít a legfőbb szempontnak. Gondosan ügyelünk arra, hogy ezeknek a gépeknek az alkalmazásával a vevő a befektetésre vetített legnagyobb mértékű és leggyorsabb visszatérüléssel számolhasson.

Szakértelmünkkel készséggel állunk az Önök rendelkezésére.

Üdvözlettel: Petróczy László ügyvezető

Petróczy László

2005-10
[ tartalomjegyzék ]