MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok – szeptember 11-14.

Az ősz elején sorra kerülő Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok idei rendezvénye jubileum is – most 25. alkalommal találkozhatnak egymással a kiállítók és a látogatók az immár tekintélyes múltra visszatekintő fórum patinás helyszínén.

2002-05
[ tartalomjegyzék ]

 

Az eltelt évtizedekben a rendezvénysorozat arculata jelentősen módosult, ennek eredményeként a bábolnai kiállítást ma a hazai és nemzetközi szakmai találkozók egyik állandó, fontos állomásaként ismerik a vendégek, a résztvevők, illetve az európai mezőgazdasági piac szereplői. A rendezvényt – látogatottsága és a szakmai adatok alapján – a három legjelentősebb magyar mezőgazdasági kiállítás között tartják számon, miközben Bábolna valóban ideális helyszíne a bemutatónak, hiszen az itt felvonultatott újdonságokat a hazai mezőgazdaság legszebb hagyományait is felidéző környezetben, valós termelési körülmények között ismerhetik meg a látogatók.

A tavalyi rendezvényen kiállító 253 cég kínálatát mintegy 150 ezren tekintették meg. A bemutatók mellett a vendégek vállalkozási fórumokon és partnertalálkozókon is részt vehettek, a tematikus napokon pedig többek között a növényvédelem, a biotermelés és az EU-csatlakozás aktuális kérdései kerültek a figyelem középpontjába. Szintén sok látogató volt kíváncsi a gépbemutatókra és az egyéb programok eseményeire.

Az idei, jubileumi rendezvénysorozat csaknem húsz témaköre a mezőgazdaság teljes vertikumát átfogja. A szervezők a legnagyobb hangsúlyt a növénytermesztéssel kapcsolatos újdonságok és eredmények bemutatására helyezik. Az erőgépek és különféle mezőgépek kiállítása mellett – Bábolnáról lévén szó – fontos szerepet kapnak az állattenyésztés, állattartás, a tartástechnológia, az állategészségügy és a takarmányozás kérdései. Jelentős számban vonulnak fel a gépjármű-, rakodógép- és egyéb munkagépgyártók is. A teljes kínálatban pedig a mezőgazdasági építészettől a szállítmányozáson át a sajtó- és könyvkiadásig, a mezőgazdaság hátterének minden fontos területét képviselik a kiállítók.

A tervezett szakmai kísérőesemények az ágazat időszerű kérdéseihez kapcsolódnak. A tanácskozások és ankétok lebonyolításában az agrárszakmai szervezetek is részt vállalnak. A Gazdanapok keretében sor kerül a mezőgazdasági fejlesztések EU-bővítéssel kapcsolatos témaköreinek megvitatására.

A szakmai események mellett folyamatosan zajlanak majd a nagyközönség számára szervezett programok. A gépbemutatókra a központi kiállítótér szomszédságában kerül sor, a lovasprogramokat pedig az eseménysorozat rendezője, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. szervezésében tekinthetik meg a látogatók.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok rendezője mellett a szervező Hungexpo Rt. is számít a nagyközönség érdeklődésére, hiszen a fórum kiváló lehetőséget teremt az üzletkötésre, valamint az ágazat résztvevőinek és szakembereinek találkozására.

Misi