MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Holstein-fríz tenyésztési nap a Bos-Genetic Kft. szervezésében

Június 26-án, Martonvásáron, a Bos-Genetic Kft. Miklós-majori telephelye adott otthont a X. Martonvásári Holstein-fríz Tenyésztési Nap rendezvényének.

2002-07
[ tartalomjegyzék ]

 

A Bos-Genetic Kft. mellett a Holstein-fríz Tenyésztők Egyesülete az esemény társrendezőjeként segítette a szakmai nap programjainak sikeres lebonyolítását.

Délelőtt, a megnyitót követően került sor a tenyészbikák és tenyészbikajelöltek bemutatására, a „bika show-ra”, a minden évben sorra kerülő tenyésztési nap legnépszerűbb programjára.

Az itt felvonultatott állatok, illetve a Bos-Genetic Kft. 2003-ra vonatkozó tenyészbika-katalógusa is arról tanúskodik, hogy a társaság fő célja a hazai tenyészértékkel bíró bikák nevelése. A Bos-Genetic magyar ITV alapján minősülő holstein-fríz tenyészbikái az INTERBULL értékelései tükrében is versenyképesek a nemzetközi kínálattal.

A Bos-Genetic hazai tenyészértékkel kínált bikáinak használhatóságát növeli, hogy az állatok közül több egyed is az elsők között szerepel az egy-egy fontosabb tulajdonságra számolt ranglistán. Ez azt jelenti, hogy a bika-populáció plusz variánsai jó lehetőséget biztosítanak a tenyésztőnek ahhoz, hogy olyan egyedhez jusson, amely az öröklődés révén a választott kiemelkedő tulajdonsággal valóban rendelkezik.

A Bos-Genetic Kft. alapításától kezdve kínálja a magyar tenyésztőknek a legjobb németországi bikákat, az ezekből az egyedekből összeállított választék az INTERBULL-listákon is elismert minőséget jelent. A cég szintén partnerei figyelmébe ajánlja a küllemörökítésben kimagasló genetikát képviselő Semenzoo tenyészbikáit.

A társaság kínálatában a nemzetközi színvonalú bikák tenyésztésére kínált egyedek és rangos, de elérhető árú bikák egyaránt szerepelnek.

Annak érdekében, hogy a cég ügyfelei pénzügyileg és szakmailag egyaránt megalapozott döntést hozhassanak, a Bos-Genetic PÁR-SYSTEM nevű párosítási programjával segíti partnereit a megfelelő tenyészállat kiválasztásában. A Bos-Genetic kínálatáról további részletek tudhatók meg a www.bos-genetic.hu web-oldalról, valamint a 22/460-055-ös telefonszámon a cég szakembereitől.

misi