MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

A takarmányok új generációja

Közel 50 dél-alföldi sertéstenyésztő társaság ismerhette meg a múlt héten az egyik legjelentősebb takarmánygyártó világcég, a Nutreco Group tulajdonában lévő Hendrix Környe Kft. termékeit a kecskeméti Aranyhomok Szállóban megrendezett bemutatón.

2002-07
[ tartalomjegyzék ]

 

A résztvevőket elsőként Frans Cuppen, a Hendrix Környe Kft. holland ügyvezető igazgatója köszöntötte, majd Németh Balázs, a megújult cég ügyvezetője mutatta be a kft.-t és a Nutreco filozófiáját. Elmondta, hogy a Nutreco Cégcsoport, amely már hosszú évek óta vezető szerepet tölt be a világ lazac- és pisztrángtermelésében, a premix- és takarmánygyártás tekintetében is első helyen áll Európában. A Nutreco, amely a világ számos országában jelen van, két évvel ezelőtt vásárolta meg a Tatabánya mellett lévő környei takarmánygyárat, hogy itt hosszú távon berendezkedve tovább terjeszkedjen kelet felé. A társaság, amely egyedülálló kutatói háttérrel rendelkezik, világszerte megbízhatóságának és széles termékpalettája állandó kiváló minőségének köszönheti elismertségét.

A Nutreco filozófiáját Környén is megvalósították, így környezetbarát technológiával, az élelmiszerbiztonság kritériumait szem előtt tartva folytatják jelentős szakmai múlttal rendelkező tevékenységüket: a premix-, a koncentrátum-, a tápszer- és a késztakarmány-gyártást. A Hendrix Környe Kft. legújabb fejlesztésű Piglet malac tápszereit és az immun-stimuláció lehetőségeit a malactakarmányozásban dr. Szepesi Csaba mutatta be a résztvevőknek, majd Papócsi Péter, Nordos értékesítő vezető tartott előadást az újgenerációs toxinmegkötők és savanyítók hatásmechanizmusáról és alkalmazásáról. Az előadások során most főként a malacok takarmányozásáról hallhattak a résztvevők, hiszen a dél-alföldi gazdálkodók a sertéstenyésztésben élen járnak, később azonban az érdeklődők a cég egyéb haszonállatok számára készített minőségi takarmányait is megismerhetik. Az állattartók bővebb információkért a Hendrix Környe Kft. helyi képviselőihez fordulhatnak. (x)

(x)
Hendrix Környe Kft.