MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Axiál Kft. Új telephelyet adtak át Nyíregyházán

Nyíregyházán 2003. november végén avatták fel az Axiál Kft. legújabb, 15. telephelyét. A 300 millió forintos beruházás eredményeként megépült komplexumban az Axiál az új gépek értékesítése mellett alkatrészellátással és szervizszolgáltatással várja partnereit.

2004-01
[ tartalomjegyzék ]

 

A mintegy 300 meghívott jelenlétében lezajlott ünnepélyes átadáson az FVM képviseletében részt vett Dr. Solymosi József miniszteri tanácsadó, aki beszédében az Axiál Kft. fejlődését, eddigi tevékenységét is méltatta, valamint tájékoztatta a résztvevőket az uniós csatlakozással kapcsolatos aktuális feladatokról és az egyszerűsített támogatási rendszer elveiről.

Harsányi Zsolt tulajdonos ügyvezető beszédében először a partnerek bizalmát köszönte meg, majd rövid áttekintést adott az 1991-ben indult cég eddigi történetéről. A fejlődés meghatározó mérföldköve volt 1994, amikor megkezdték gépértékesítési tevékenységüket, ehhez képest 2000-ben a Claas-csoporttal, 2002-ben pedig az AGCO-val írtak alá megállapodást kizárólagos képviseletről. Ugyanebben az esztendőben kezdték meg a használt gépek értékesítését, valamint az általuk forgalmazott gépek bérbeadását. Ma az összes hazánkban működő mezőgazdasági géptípushoz kínálnak alkatrészeket, és azt 24 órán belül az ország bármely pontján lévő gazdaságba eljuttatják. Európai szintű szervizhálózatuk mellett szervizcsapatukat 89 munkatárs alkotja, nagy részük a helyszínre is kihívható, mobil szakember. Gépértékesítési eredményeiket pedig az is jelzi, hogy a korszerű kombájnok piacán a cég mára piacvezetői pozíciót ért el.

Az Axiál jelenlegi helyzetét jól mutatják a 2003-as eredmények, amikorra a cég magyarországi géppiaci részesedése – 3 százalékos növekedés eredményeként, 22 milliárd forintos forgalom mellett – elérte a 18 százalékot. Az összes éves árbevételük ezzel együtt 32 milliárd forint körül alakult.

„A szolgáltatás fontosabb, mint a nyereség, a nyereség nem cél, hanem a szolgáltatás eredménye." Mindenkor ez a hitvallás jellemezte a cég tulajdonosainak és dolgozóinak szemléletét, s ennek eredményeként rendelkeznek mára azzal az egész országot átfogó értékesítési és szervizhálózattal, amelyiknek egy új bázisa a nyíregyházi telephely.

A most átadott létesítmény 5,5 hektáros területén több mint 2000 négyzetméter fedett helyiség épült, alkatrészüzlet, géptároló, szervizműhely és gépmosó, valamint 15 fős szakembergárda várja a mezőgazdasági partnereket.

Az Axiál Kft. tevékenységével ma már az ukrán és a román piacon is jelen van. A nyíregyházi telephely a további, ezekbe az országokba történő terjeszkedéshez is megfelelő háttérbázist biztosít.

Fodor