MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Sikeres év áll az Axiál Kft. mögött

2003 rekordévnek számított a mezőgéppiaci beruházások tekintetében. A mindössze másfél hónapig érvényben lévő lehetőséget, a géptámogatást igénybe véve a termelők – mintegy 8 ezren – 115 milliárd forintnál is többet költöttek gépvásárlásra.

2004-04
[ tartalomjegyzék ]

 

A gazdálkodók főként az új, korszerű gépek beszerzését helyezték előtérbe, és a beruházások majdnem felét a traktorvásárlások tették ki.

– Az ellentmondásoktól sem mentes piaci körülmények közt cégünk jó eredményeket ért el – nyilatkozta Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. ügyvezető tulajdonosa.

A társaság 2003 évi nettó árbevétele meghaladta a 32 milliárd forintot, a tavalyi év eredményessége azonban a megvalósult beruházások számba vételekor is jól mérhető. Fontos mérföldkő az Axiál életében, hogy Nyíregyházán felavatták új telephelyüket, így jelenleg az ország 13 városában 15, illetve Szlovákiában további öt telephellyel rendelkeznek. Baján, a cég székhelyén elkészült az az új irodaházuk, ahol ideális feltételek mellett fogadják ügyfeleiket, és megfelelőek a körülmények a gépek raktározásához, szervizeléséhez, illetve a használtgép-értékesítéshez. Régi központjuk jelenleg az alkatrész-forgalmazás centrumaként működik.

Az Axiál folyamatosan bővíti választékát: az eddig forgalmazott márkák mellett három újabb gyártó termékeit – Nettuno, Grimme, Tume – is kínálják. A fejlődő használtgép-forgalmazás mellett 2004-től gépek tartós bérbeadásával is foglalkoznak, alkatrészpiaci részesedésük pedig mintegy 50%-os, ami a piacvezető pozíciót jelenti. Emellett továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak szerviz üzletáguk folyamatos fejlesztésére.

A csatlakozás kapcsán az Axiál vezetői bizakodóak; véleményük szerint a magyar termelők az unióba való belépést követően is a hazai forgalmazók szolgáltatásait veszik majd igénybe, egyrészt mert az itthoni cégek kínálata is kielégít minden igényt, másrészt a hazai bankok is egyre versenyképesebb hitelkonstrukciókat kínálnak a mezőgazdasági termelők számára. Az Axiál Kft. hagyományosan jó banki kapcsolatokkal rendelkezik, így jelentős segítséget tud nyújtani a beruházások megvalósításához.

Az Axiál felkészült az uniós kihívásokra, ezt három évvel ezelőtt bevezetett ISO 9001.2000 minőségtanúsítási rendszerük is bizonyítja. Piaci pozícióik további erősítését mindenekelőtt munkatársaik felkészültségére, magas szakmai tudására alapozzák. Eredményeiket a közelmúltban a Lajosmizsén megtartott Axiál Szakmai Napokon is bizonyították, az immár harmadik alkalommal megrendezett eseményen a gazdag programsorozat mellett szolgáltatásaik sokszínűségét is bemutatták.

F. M.