MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Kettős ünnep a Kvernelandnál

Február közepén a fővárosban rendezett fogadást a Kverneland Hungária Kft. A vendéglátókat az eseményen mások mellett Frode S. Berg, a Kverneland Group vezérigazgatója és Nagy-György János, a Kverneland Hungária Kft. ügyvezetője képviselte.

2004-04
[ tartalomjegyzék ]

 

A partnertalálkozó rendezői a megjelent vendégek előtt kettős sikerről számoltak be. Fontos dátum a cég életében, hogy a Kverneland Group idén ünnepli működésének 125 éves évfordulóját. Másrészt a magyar vállalat és kereskedő partnerei következetes munkája eredményeként a Kverneland Hungária Kft. a 2003-as évben a Kverneland Csoport „Legjobb Vállalat"-a lett.

Az anyacég történetéről rövid áttekintést adva fontos megemlíteni az 1879-es dátumot, amikor a norvégiai Stavanger közelében az eredetileg ekegyárként induló vállalatot megalapították. Az eredetileg családi vállalkozásként működő üzemből nőtt ki a Kverneland Group, amely mára világszerte 15 gyárral, 17 leányvállalattal és kiterjedt kereskedőhálózattal rendelkezik. A Kverneland Group jelenleg a világ legnagyobb mezőgazdasági munkagép- és alkatrészgyártó, -forgalmazó cégegyesülése.

A Kverneland Hungária Kft. 2000. július 1. óta képviseli Magyarországon a világcéget. A társaság megalakulása óta a tulajdonosok és munkatársak, illetve kereskedő partnerek legfőbb célkitűzése az, hogy a gépek kitűnő minőségéhez méltó munkával és üzleti programokkal képviseljék a Kverneland Group-ot hazánkban. A Magyarországon is régóta ismert márkák (RAU, Kverneland, Accord, Taarup) mellett a termékpaletta új „családtagokkal" is kiszélesedett (Vicon, Gregoire, Lagarde). Az innovációk és a fejlesztések pedig egyaránt a hazai, illetve az anyacég hírnevét és minőségi színvonalát hivatottak öregbíteni.

A „Legjobb Vállalat" díj elnyerése a számokban kifejezett eredményeken túl számos egyéb tényezőnek, így többek között a magas színvonalú csapatmunkának és a jó kommunikációnak is köszönhető. A hazai leányvállalat sikerének értékét növeli az a tény, hogy eredményeikkel jó néhány nagyobb országot képviselő céget előztek meg. A kft. vezetői kiemelték: a díj elnyerése olyan közös siker, amelynek eléréséhez a kereskedő partnereken túl azok a termelők is döntő mértékben hozzájárultak, akik a társaságot bizalmukkal megtisztelve a Kverneland Hungária Kft. által forgalmazott termékeket vásárolták.

Misi