MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Intervitis Interfructa – Stuttgart Borászok és gyümölcslé-előállítók nemzetközi szakvására

A Messe Stuttgart és magyarországi képviselete, a Hungexpo sajtótájékoztatót tartott a Budapesti Vásárközpontban abból az alkalomból, hogy idén május 11-15. között rendezik meg Stuttgartban az Intervitis Interfructa nemzetközi bor, gyümölcs és gyümölcslé technológiai szakvásárt.

2004-04
[ tartalomjegyzék ]

 

Az Agro+Mashexpo szakvásár idején és helyszínén rendezett sajtótájékoztatón dr. Rudolf Nickenig, a Német Bortermelők Szövetségének főtitkára és Thomas Brandl, a Messe Stuttgart sajtófőnöke adott tájékoztatást a németországi rendezvényről.

Az Intervitis Interfructa szervezője a közel 40 ezer kisebb borászati üzem érdekképviseletét ellátó Német Bortermelők Szövetsége. „A globalizáció korában a bor világa is mind jobban összpontosul" mondja a kiállítást kísérő egyik szlogen. Ezt a gazdasági törvényszerűséget is tükrözi az ágazat világszerte legjelentősebb szakvására, az a háromévente sorra kerülő szakmai seregszemle, amely a borászat és a gyümölcslégyártás teljes technológiáját felöleli.

Az esemény rangját jelzi, hogy a szakvásárra 20 országból 650 kiállítót várnak, és valamennyi kontinensről érkeznek szaklátogatók. A rendezők mintegy 50.000 érdeklődő jelenlétére számítanak. A szakmai érdeklődés komolyságát az a 2001-es adat is jelzi, amely szerint az akkori rendezvény kiállítóinak 30, látogatóinak pedig 23%-a érkezett külföldről.

Az esemény kísérő rendezvényei pontosan jelzik az Intervitis Interfructa szakmai színvonalát: a rangos nemzetközi konferenciák, szimpóziumok mellett idén Európa Fórumot is szerveznek a csatlakozó országok szakmai képviselői részére. A seregszemle résztvevői közt – mind kiállítóként, mind pedig látogatóként – egyre nagyobb arányban képviselik magukat a kelet-európai, az unióhoz májusban csatlakozó országokból érkező vendégek. A szakvásár rendezői éppen ezért Magyarországról is minél több, a bor- és gyümölcsléágazatban tevékenykedő résztvevőt szeretnének üdvözölni a stuttgarti fórumon, május 11-étől.

Chris