MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Követendő példát mutatott a Magyar Kwizda

A Magyar Kwizda év végi rendezvényén a 2004-es év tapasztalatainak értékelésén és a következő szezont érintő újdonságok bemutatásán kívül érdekes kezdeményezés tanúi lehettünk.

2005-01
[ tartalomjegyzék ]

 

Megnyitójában Vecsei László, az ismert növényvédőszer-forgalmazó cég ügyvezető igazgatója rövid, lendületes előadásában ismertette a vállalat 2004-es eredményeit. A múlt év mindenképpen sikeres szezont hozott a Magyar Kwizdának, hisz sikerült túlszárnyalni az egyébként is magasra állított célkitűzéseket.

A sikereket egyéb tényezők mellett a cég egyre szélesebb portfóliója biztosította, s az ebben rejlő lehetőségeket a jól összeszokott, egymást segítő csapat aknázta ki. A cég új kollégákkal is kiegészült az elmúlt időszakban, ezzel is segítve a partnerek minél jobb kiszolgálását.

A 2003-ban bevezetett "Táplálunk és Védünk" program osztatlan sikert aratott a termelők körében egyszerűségével, logikájával és az általa nyerhető haszonnal. A növényélettan alapjaira épülő program fő pillére a szakmaiság. Szorosan összekapcsolja ebben a Magyar Kwizda a növényvédelmet a tápanyag-utánpótlással.

A "Táplálunk és Védünk" programhoz kapcsolódó csomagok nem egyszerű kombinációk, hanem mindig egy növényvédő szert és egy lombtrágyát tartalmaznak, szigorúan alkalmazkodva a kultúrákhoz, azoknak fejlődési stádiumaihoz. Ez a program lényege. A program az elmúlt két év egymáshoz képes homlokegyenest eltérő időjárási körülményei között is bizonyította hasznosságát.

A következő előadásban Sebestyén István a jelenlegi pályázati információk közötti dzsungelben próbálta eligazítani az érdeklődőket.

Vecsei László a rendezvény záróakkordjaként kifejtette, hogy az elmúlt évek gyakorlatától eltérően a jövőben a nagy év végi "zárópartik", céges ajándékozások költségét inkább komolyabb célra fordítják - minden évben kiválasztanak egy arra alkalmas alapítványt, és azt támogatják a fenti összeggel. Ebben az évben a Magyar Kwizda és partnerei a Kézenfogva Alapítvány számára biztosították ezt a lehetőséget.

Vecsei László reményét fejezte ki, hogy példájuk a következő években a versenytársak között is folytatásra talál.

Misi