MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Jó kezekbe került a Valtra traktor Magyarországon

A 2005. évtől a Valtra hivatalos importőre az Agroker Kft. Kecskemét. Az Agroker Kft. a Renault és Goldoni traktorokhoz választotta a Valtra traktort, mint prémium kategóriát. A három erőgépmárkával a cég traktorkínálata teljes és maximális összhangban igazodik a vevői igényekhez.

2005-01
[ tartalomjegyzék ]

 

A Goldoni 2005-től 21-95 Le-ig a kertészeti, állattartótelepi és kommunális traktor kategóriában nyújt tökéletes kínálatot, 7 termékcsaládjával és azokon belül 26-féle erőgéppel.

A Renault erőgépeiből még néhány darab kedvező áron elvihető, s helyére lép be a Valtra a teljes kínálatával, amelyből szeretnénk egy kis ízelítőt adni.

A Valtra az egyik legpatinásabb európai traktorgyár. Története az 1900-as évek kezdetéig tekint vissza. Az erőgépgyártás mellett az első és a második világháború egy-egy szakaszában fegyvergyárként is hasznosították, majd a második világháborút követően dinamikus fejlődésnek indult az erőgépgyártás területén, amelynek eredményeként hamarosan két új gyárat nyitott, egyet Brazíliában, egyet pedig Afrikában. E két gyárból a brazíliai még napjainkban is ontja professzionális traktorait a gazdák számára.

A vevők elégedettségét tükrözi, hogy mind Finnországban, mind Brazíliában a traktoreladások 60%-a Valtra traktor. A Valtra saját motorgyárral is rendelkezik, a SISU DIESEL a motorgyártás elitjéhez tartozik, a név a hosszú élettartamot és a nagy teherbíró képességet jelképezi. A márka piacosságát tükrözi az is, hogy az AGCO nemrégiben a részvények jelentős hányadát felvásárolta, így beemelve a Valtra-t a prémium kategóriabeli FENDT mellé.

A Valtra filozófiája, hogy a tulajdonos igényeit a lehető legmagasabb szinten kielégítve kell teljesíteni, azaz "a la carte" ennek a kimagasló munkának szentelték alá magukat a gyár dolgozói, és ezt tükrözi a gyártástechnológia is. Egy-egy traktor gyártása egy-egy személyhez kötődik. A szerelősoron dolgozó szakemberek saját gyermeküknek tekintenek minden egyes motort és minden egyes gépet. Számukra hihetetlenül fontos a precizitás és a hosszú élettartam, éppen ezért minden gépet gyártás közben háromszor ellenőriznek, majd a napi gyártás 100%-át gépenként 800-féle tesztnek vetik alá. Ez az igen szigorú minőség kontroll szavatolja a gépek problémamentes üzemeltetését.

Az AGROKER Kft.-t meggyőzte a Valtra filozófiája és gyártástechnológiája, ezért 2005-től a Valra traktorok képviseletét felvállaltuk, amelyhez országos szervizhálózatot, 0-24 órás szervizügyeletet és gyors alkatrészellátást biztosítunk.

A kínálatból egy kis ízelítő gyanánt az alábbi öt szériát szeretnénk bemutatni, amelyek mind a finnországi gyár termékei:

A széria: három modellből álló széria 75, 88, 98 Le teljesítményű, 3 és 4 hengeres turbós motorokkal, amelyek teljesítik a TIER II előírásokat. 12/12 sebességfokozatú elektrohidraulikus irányváltós váltóművel, 3,3 t emelőmű kapacitással és 55 l/min hidraulikus szállítási kapacitással. A széria univerzális traktorként kifejezetten az MTZ-k leváltására alkalmas. A traktort optimális tömege, amely 3,7 t, alkalmassá teszi a szántóföldi munkák elvégzésére, ehhez megújult, ideális méretű, tágas és ergonómikus kabin párosul. A rendkívül jó kilátás és az erőgép külső méretei kiváló alkamazhatóságot tesznek lehetővé, akár kertészeti, akár szőlő-gyümölcs, akár állattartótelepi vagy erdészeti munkák végzéséhez.

C széria: 7 modellt vonultat fel, 90-150 Le-ig, 10 lőerőnkénti lépcsőkben, amelyből egy ECO POWER motorral szerelt (120 Le). A modellek mind 4 hengeres turbós és turbointercooleres kivitelűek, a legmodernebb elektronikus vezérléssel rendelkeznek. A már alapkivitelben is magas felszereltségi szintű gépek 36/36 sebességfokozatú váltóval rendelkeznek, amely elektrohidraulikus irányváltós, és minden csoporton belül 3 sebességterhelés alatti kapcsolását tesz lehetővé. A nagy emelőmű kapacitás(5,6t) mellett a traktorok fő jellemzője a kifinomult hidraulikarendszer, amely lehetővé teszi akár 8 pár csatlakozó működtetését. A széria rendkívül mozgékony, amit a 4,4 m-es fordulási kör jellemez. A legjobb állattartó telepi traktor lehet vevői számára, homlokrakodóval együtt üzemeltetve. A modellek tömege 5,3 t, ami egy kompakt traktorrá teszi a szériát.

M széria: 6 modellt vonultat fel, 120-150 Le-ig, amelyből egy ECO POWER motorral szerelt (120 Le). A modellek motorjai megegyeznek a C széria motorjaival. A már alapkivitelben is magas felszereltségi szintű gépek 36/36 sebességfokozatú váltóval rendelkeznek, amely elektrohidraulikus irányváltós, és minden csoporton belül 3 sebesség terhelés alatti kapcsolását teszi lehetővé. A nagy emelőmű kapacitás (7,2) mellett a traktorok fő jellemzője a kifinomult hidraulikarendszer, amely lehetővé teszi akár 8 pár csatlakozó működtetését. A szériát az XM széria egészíti ki, 130 és 150 Le-s motorválasztékkal. A leglényegesebb különbség, hogy törzscsuklós kivitelük lehetővé teszi a rakodó gépként való alkalmazást, ugyanakkor a traktor a szántóföldi funkcionalitását sem veszíti el.

T széria: 7 modellt vonultat fel, 120-150 Le-ig, amelyből egy ECO POWER motorral szerelt (140 Le). A modellek motorjai 6 hengeresek. A már alapkivitelben is magas felszereltségi szintű gépek 36/36 sebességfokozatú váltóval rendelkeznek, amely elektrohidraulikus irányváltós, és minden csoporton belül 3 sebesség terhelés alatti kapcsolását teszi lehetővé. A nagy emelőmű kapacitás (7,7) mellett a traktorok fő jellemzője a kifinomult hidraulikarendszer (91 l/min), amely lehetővé teszi akár 8 pár csatlakozó működtetését is. A gépek tömege több mint 8 tonna, így igazi testes szántőföldi jellemzők birtokában van.

S széria: két modell, szuper maszszív kivitel, maximális komfort, full extra, amelyből nincs engedmény. 240 és 280 Le-s motorok, 40/40 sebességfokozatú váltómű, alapkivitelben 7 hidraulikus szelep teljes elektronikus kontrollal, digitális display, tökéletes precíziós szabályozási lehetőség szelepenként. Maximális komfort, jó kilátás minden irányban. 10 t emelőkapacitás, 1075 Nm nyomaték, 10 t önsúly alapkivitelben.

A Valtra forgalmazásához az Agroker Kft. a megszokott hátteret, pályázatírást, teljeskörű hitel ügyintézést, országos szervizhálózatot, 0-24 órás szervizügyeletet és gyors alkatrészellátást biztosít.

(x)