MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

10 éves a Pannonagri KFT., a STELA gabonaszárítók magyarországi képviselete

Engedjék meg, hogy röviden bemutassuk társaságunkat!

2005-01
[ tartalomjegyzék ]

 

Fő tevékenységi körünk gabonaszárító, -tisztító és -tároló komplexumok kulcsrakész létrehozása. Ezen tevékenységünket a következő részfeladatok megvalósításával végezzük:

- marketing,

- értékesítési tárgyalások, szerződéskötés,

- műszaki tervezés,

- komplett dokumentációk elkészítése építési engedély beszerzéséhez és kivitelezéshez,

- a gabonaszárító telepek megvalósításához szükséges import részegységek beszerzése, amelyek a következők:

STELA gabonaszárítók Németországból,

MAROT tisztítók Franciaországból,

SKANDIA elevátorok és láncos szállítók Svédországból,

SYMAGA gabonatároló silók Spanyolországból,

lakatosipari gyártmányok, segédelemek gyártása, amelyek felhasználásával a fent leírt részegységeket egy komplett technológiai géplánccá építjük össze,

kulcsrakész építés és technológia szerelés,

elektromos rendszer tervezése, gyártása és szerelése,

üzembe helyezés, helyszíni oktatás,

értékesítés utáni szerviz, üzemeltetési tanácsadás,

évenként továbbképző programok szervezése a gabonaszárítókat üzemeltető személyzet részére, amely segíti az érdeklődők szakmai fejlődését,

a gabonaszárító telepek éves felülvizsgálata a szárítási szezon megkezdése előtt a vevők megrendelése alapján.

Társaságunk 1995-ben alakult vezető szakemberekből, akik korábban több évtizedes tapasztalatot szereztek a hazai Bábolna B1-15 típusú szárítók gyártásában, felépítésében és üzemeltetésében. Ezeknek a szárítóknak megvoltak a fejlesztési korlátaik. A Pannonagri Kft. alapító szakemberei célul tűzték ki, hogy felkutatják a világon fellelhető legkorszerűbb gabonaszárítási, -tisztítási és -tárolási technológiákat, és ezek megvalósításával alapozzák meg a társaság egzisztenciáját.

A 2004-es évvel bezárólag a társaság több mint 95 korszerű, nagyteljesítményű gabonaszárító telepet hozott létre Magyarországon és Szlovákiában, amelyek a vevők nagy megelégedésére üzemelnek.

A Pannonagri Kft. által épített legnagyobb gabonaszárító teljesítménye kukoricában 1000 tonna/24 óra, ez Szekszárdon létesült. A társaság több vevő megrendelésére épített olyan komplex szárító- és tárolórendszereket, amelyek alkalmasak nagyüzemek kiszolgálására. Ma már általánossá vált Magyarországon, hogy egy - kukoricában 10% nedvességelvonás mellett 10-20 tonna/óra kapacitású - gabonaszárító mellé 4-6000 tonna kapacitású tároló silótelepet létesítünk, amely alkalmas a termény biztonságos tárolására, minőségének megőrzésére.

Tekintettel arra, hogy azok a gépgyártók, akiknek termékeiből a Pannonagri Kft. a gabonaszárító, -tároló komplexumait összeépíti, a fentiekben említett teljesítményeknél jelentősen nagyobb teljesítményű gépek szállítását is vállalni tudják, a szárító- és tárolókapacitások nagyságának vonatkozásában cégünk szinte minden vevői igényt ki tud elégíteni.

A szállított gabonaszárító, -tároló technológiák vezérgépe a STELA gabonaszárító, amelyet leggyakrabban MAROT tisztítókkal értékesítünk, de készek vagyunk megvizsgálni annak lehetőségét, hogy a vevő által megkívánt bármilyen egyéb gépet beépítsünk rendszerünkbe.

A SKANDIA elevátorok teljesítménye standard kivitelben 30-200 tonna/óra között változik, de speciális megrendelésre ennél nagyobb teljesítményű gépek szállítása is megoldható.

A MAROT tisztítók teljesítményválasztéka 25 t/h-tól 400 t/h-ig terjed. Szinte minden gabonaféle és mag tisztítására, osztályozására alkalmas univerzális gépek.

A SYMAGA tárolósilók magas minőségi követelményeknek felelnek meg, felszerelhetők teljes átmérőjű szellőzőpadozattal, hőmérséklet-figyelő, szellőztető- és hűtőrendszerrel, teljes mértékben automatizálhatók.

Az egy komplexumban összeépítésre kerülő gépek megválasztásánál a korszerűség, gazdaságosság, megbízhatóság és az egyszerű üzemeltetés lehetősége számít a legfőbb szempontnak. Gondosan ügyelünk arra, hogy ezeknek a gépeknek az alkalmazásával a vevő a befektetésre vetített legnagyobb mértékű és leggyorsabb visszatérüléssel számolhasson.

Szakértelmünkkel készséggel állunk az Önök rendelkezésére.

Üdvözlettel:

Petróczy Lászlóügyvezető