MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Újdonság a traktortechnikában

Az ODISYS a nagy érdeklődésre tekintettel kibővült programmal várja új ügyfeleit. Akár már az MTZ 82-es-t is felturbózzuk, de az igazán hatékony a Fendt 926 vagy a JD 8320.

2005-01
[ tartalomjegyzék ]

 

A motorokban rejlő kihasználatlan teljesítménytartalékot kihasználhatóvá teszik a chip tuningok, amelyek elsősorban az elektronikusan vezérelt adagolókkal rendelkező motorokhoz és a common rail motorokhoz alkalmazható lehetőségek. Az első szántóföldi teszteken már bizonyítottak a berendezések, amelyek segítségével 20%-kal nőtt a motorok teljesítménye és 25%-kal a nyomaték.

A teljesítménynövelés ezen módszerei megváltoztatják a befecskendezett üzemanyag mennyiségét, az égéstérbe érkező levegő mennyiségét, illetve a turbó nyomását. Ezáltal az égés egyrészt jobb hatásfokú lesz (optimalizálják az égést), másrészt a beérkező többlet üzemanyag-mennyiség hatására nagyobb teljesítmény érhető el. Nagyobb lesz a motor teljesítménye (kW), valamint nagyobb nyomaték leadására lesz képes, amely mellett nő a nyomatéki rugalmasság. A motor alacsonyabb motorfordulatszámon is képes leadni a kívánt teljesítményt, és alacsony motorfordulaton is nyomatékos lesz a motor.

A külső chip tuning dobozok előnyei a programozással és chipcserével szemben:

- beszerelésük igen egyszerű, hozzávetőlegesen, típustól függően 45 percet igényel,

- a mellékelt beszerelési útmutató alapján a chip tuning dobozt fel kell rögzíteni a motorra, a megfelelő elektronikus kábelköteg csatlakozójára felcsatlakoztatni,

- bármikor eltávolítható (szervizek, esetleges értékesítés), majd egy másik hasonló típusú motorra felcsatlakoztatható.

- kiszerelés esetén semmi nyoma nem marad.

Vegyük sorra előnyüket traktorok esetében:

- nagyobb teljesítmény kifejtése,

- adott munkaeszköz esetén nagyobb haladási sebesség (kb. 1-2 km/h-val több), ezáltal nagyobb területteljesítmény,

- területre vetítve kevesebb vagy azonos üzemanyag-fogyasztás,

- 8-10%-os óránkénti fogyasztásnövekedés mellett 20-30%-os területteljesítmény-növekedés,

- garanciaidő alatt is felszerelhető-kiszerelhető,

- a traktor eladása esetén kiszerelhető, új traktorba beszerelhető,

- idénymunkák alatt nagyobb teljesítmény,

- szállítási feladat végzésekor, emelkedőn induláskor könnyebb indulás,

- a motor ideiglenes túlterhelés (fojtás) során nagyobb nyomatékkal rendelkezik,

- olcsóbb megoldás, mint egy hasonló használt, nagyobb teljesítményű traktor vásárlása vagy a meglévő traktor cseréje.

Társaságunk főként traktormotorok esetében alkalmazható teljesítménynövelő készletek forgalmazására helyezi a fő hangsúlyt, mivel az új gépek beszerzése nem mindenki számára perspektivikus, éppen ezért ezen a területen szeretnénk ellátni ügyfeleink igényeit. Szívómotorok utólagos turbó felszerelését is vállaljuk!

A tuningkészletek megvásárlása esetén kérésre helyszíni beszerelést is vállalunk, sőt, fékpados visszamérést is biztosítunk, ügyfeleink igényeinek megfelelően.

Bármely kiegészítő chip tuning dobozt hangolni kell az adott motorhoz, így a megrendeléstől számított 1-2 hétre van szükség a beszerelés megvalósításához. A beszerelés után a készlet számára "tanulási idő" szükséges, amely hozzávetőlegesen 2 üzemóra.

Amennyiben rövid bemutatkozó információs anyagunk felkeltette érdeklődését, állunk rendelkezésére az alábbi telefonszámon: 70/587-9117 vagy 70/205-2250 vagy e-mail címen: agroconsult@freemail.hu

(x)