MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Hagyomány és újdonság Hódmezővásárhelyen

2005-ben immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg Hódmezővásárhelyen, a Kiállítási Centrumban az Alföldi Állattenyésztési Napok Szakkiállítást és Vásárt, a hozzá kapcsolódó programokkal.

2005-01
[ tartalomjegyzék ]

 

Ebből az alkalomból az esemény házigazdája, a Hód-Mezőgazda Rt. a múlt év decemberében sajtótájékoztatót tartott, ahol a szervezők a hagyományok mellett egy új bemutatkozási lehetőségre is felhívták a mezőgazdasági szereplők figyelmét.

Antal Gábor, a részvénytársaság vezérigazgatója az eseményen előbb a cég sikeresen végbement privatizációjáról számolt be. Elmondta, hogy az új tulajdonosok, az Axiál Kft., a Trigó-Fix Kft. és a Délity Bútor Rt. jelentős tőkeemelés és modernizációs program bevezetését követően a részvénytársaságot a jelenlegi formájában kívánják tovább működtetni. Ebből a szemléletből is következik, hogy az Alföldi Állattenyésztési Napok hagyományaira támaszkodva idén is megrendezik a kiállítást.

Mint arról Fekete Balázs igazgató beszámolt, a vásárhelyi az egyik legnagyobb múltra visszatekintő hazai szakkiállítás, amelyre természetesen ebben az esztendőben is várják az ágazat meghatározó szereplőit. Az "Országos Tenyészállat Kiállítás" címet a hazai szakkiállítások közül elsőként elnyert rendezvényen minden résztvevő demonstrálhatja cége piaci jelenlétét. Az imázsfejlesztés mellett az esemény kitűnő alkalom az üzleti partnerekkel való találkozásra, új kapcsolatok építésére és a tapasztalatcserére. A bemutatkozás esélyét jól demonstrálja az a tény, hogy a kiállításra minden évben átlagosan 160 ezer érdeklődő, szakember látogat el. A "győztesek kiállítása" emellett jó alkalom az új termékek bevezetésére, a legújabb technológiák megismerésére.

Új tulajdonosok - megújuló célok; a hagyományok mellett a fejlődés is fontos szerepet kap a kiállítás tulajdonosai szemléletében. Ennek jegyében az "Állattenyésztők ünnepével" párhuzamosan, idén először kerül sor az I. Mezőgazda Expo Növénytermesztési és Kertészeti Szakkiállítás megrendezésére. Az "Egyenlő esélyek kiállítása" azoknak a növénytermesztésben és kertészeti ágazatokban működő cégeknek a jogos igényét hivatott kielégíteni, amelyek az Állattenyésztési Napokéhoz hasonló nagyságrendű és színvonalú fórumon kívánják termékeiket és tevékenységüket bemutatni.

A két kiállítás elkülönítve, de egymás mellett, átjárhatóan kerül megrendezésre, ami egyben az új rendezvény sikerének is garanciája. A nagyközönség így a Mezőgazda Expón a legmodernebb technológiákat, gépújdonságokat és -különlegességeket is megismerheti. A két kiállítás együtt a legnagyobb hazai mezőgazdasági szakbemutató fórumot jelenti, így a szervezők és a résztvevők is joggal remélhetik, hogy az új kezdeményezés egyben egy olyan sikeres sorozat elindítása is, amely az Alföldi Állattenyésztési Napokéhoz hasonló utat jár be.

"Mindenki itt lesz, aki a szakmában számít." És ez nem túlzás. Éppen ezért a kiállítások rendezői mindkét eseményre folyamatosan várják az érdeklődő cégek, kiállítók jelentkezését.

FM