MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

ADVANTA „a fejlődés útja…”!

Az idei évben, mi olyan fajtákat és azok vetőmagjait kínáljuk Önöknek, mint eddig. Ahogyan azt az elmúlt években tettük, évente újabbakat, és újabbakat, évente jobbakat és még jobbakat, folyamatosan bővítve vetőmag választékunkat.

2005-02
[ tartalomjegyzék ]

 

A kukorica fajtaajánlatunkban szereplő hibridek a különböző termesztési viszonyok között a legkeresettebb érésidőt is átfogva, megalapozhatják az Önök eredményes gazdálkodását. A VIRTUOSE (FAO 320) egy igazi unikum a hazai kínálatokban. Sokoldalúságát színesíti a minőségi szilázs alapanyagként és a humán célú felhasználhatósága. A legújabbak, a PICNIC (FAO 310), és a XANTAS (FAO 320), már idén, az éréscsoportjuk meghatározó és kedvelt hibridjei lesznek! A korai nagy termés biztonsága fogja megalapozni népszerűségüket, hiszen az elmúlt évben már bizonyították éréscsoportjukban kiváló termőképességüket. Koraiságuk révén jól szolgálják a költségtakarékos gazdálkodást, a szakmailag indokolt vetésváltást, utánuk az őszi kalászosok még időben elvethetők.

A korai éréscsoport második felének képviselője a közkedvelt HYPNOS CL (FAO 380). Ez a hibrid intenzív termesztési körülmények között az éréscsoportja végére jellemző termőképességet egyesíti az alacsony betakarításkori szemnedvességgel. Imidazolinon ellenálló változatát alapáron kínáljuk, amely tovább bővíti előnyeit.

A HORUS (FAO 450) az elsőként minősített kukorica hibridünk, az elmúlt években az egyik legkeresettebb középérésű Advanta hibriddé vált. A nagy csövein található kis ezermag tömegű szemek tökéletesen borítják a csutkát, ezért mindig nagyobb termést mérünk, mint amit termésbecsléskor mutat. Szárszilárdsága kiváló.

A SHIVA (FAO 480) hibrid tökéletesen egyesíti a magas termőképességet, a gyors vízleadást, és a termésstabilitást a legkülönbözőbb évjáratokban. Alkalmazkodóképessége a VIRTUOSE-hoz hasonló, csak lényegesen magasabb termésszinten tudja ezt teljesíteni. Szárszilárdsága kiváló, jól bírja a „lábon szárítást". A CHARRON (FAO 480) a legmagasabb termőképességű kukorica hibridünk, az intenzív termesztési körülmények között szinte verhetetlen. A magasabb tápanyagszintet kimagasló termésnövekedéssel hálálja meg. Hamarosan bemutatjuk legújabb hibridünket, a SPINOZÁ-t (FAO 390), amelynek állami elismerése ez év elején várható.

Az Önök eredményes gazdálkodásához, mi, az Advanta munkatársai, a legkorszerűbb fajtáinkat (hibridjeinket) és azok vetőmagjait ajánljuk. Feltétlenül tájékozódjanak árainkról, keressenek bennünket, segítünk választani!

„ADVANTA, az értékteremtés hagyománya.."

(x)