MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Sikeres bemutatkozó év után gőzerővel

A budaörsi telephelyű Huntraco Rt. eredményesen megvetette a lábát a mezőgazdaságigép-piacon. A kiváló termékpaletta és a jó szervizháttér sokaknak meghozta a kedvét a gépvásárláshoz.

2005-02
[ tartalomjegyzék ]

 

A Caterpillar gépekkel fémjelzett Huntraco Rt. 2005-ben új akciókkal és rendezvényekkel kívánja bővíteni partnerkörét.

Kedvezményes konstrukciót kínál a Huntraco Rt. a McCormick CX család univerzális traktoraira. A CX sorozat (73-84-90-102 LE) felső-középkategóriás erőgépe újraformálta a komfort, a funkcionalitás és az érték fogalmát. Az alacsony zajszintű Deluxe kabin, a nagy nyomatékú motor, az új fejlesztésű Xtrashift 24/24 (4 fokozatú powershift) váltó irányváltóval és a megnövelt hidraulikateljesítmény minden munkához és munkagéphez megfelelő erőtartalékot és kiváló vezetési kényelmet biztosít.

Nagy reményeket fűz a gyártó a nagy kategóriás MTX sorozathoz, amelyet idén akciós áron kínálunk. Az MTX sorozat 152, 168 és 197 LE-s erőgépei kiváló választás jelentenek nehéz talajmunkákhoz. Gazdaságos üzem, kellemes kezelői környezet, megbízhatóság és üzembiztosság jellemzi az MTX traktorcsaládot. A McCormick MTX traktorok részére fejlesztett Cummins ß-Power motorok és a robosztus, nehéz alváz alkalmassá teszi a gépeket a tarlóhántás és alapművelés nehéz munkagépeinek üzemeltetésére. A rugózott mellső híd és kabin, illetve a jó súlyelosztás lehetővé teszi a pótkocsik vontatását bármely sebességtartományban.

A nagy múltra visszatekintő McCormick traktorok mögött kedvező árú Amazone munkagépeket is találunk a Huntraco Rt. termékpalettáján. A tavaszi tápanyag-visszapótlás, vetés és növényápolási munkák elvégzéséhez használja Ön is Európa talán legjobb munkagépeit!

Az Amazone ZA-M 1500 iker szórótárcsás (alap: 10-18 m munkaszélesség) műtrágyaszórók továbbra is különlegesen kedvezményes áron várják, hogy munkába állhassanak az Ön gazdaságában.

A robosztus kivitelű Amazone ED 6 soros szemenkénti vetőgépek felhajtható kivitelben Európa korszerű munkagépei között a felső kategóriát képviselik. Az egyedülálló alacsony (14 cm) ejtési magasság, a nagy csoroszlyanyomás és a tandem vetőszerkezet egyenletes futást, pontos mélységet és azonos tőtávolságot garantál – kukorica és napraforgó esetében egyaránt. A 3 m-es szállítási szélesség könnyed közlekedés biztosít közúton.

Az Amazone UF és UG szántóföldi permetezőgépek a technika csúcsát képviselik. Kedvezményes, akciós áruk azonban az alacsonyabb kategóriás permetezőgépek árszínvonalához közelít. A többszörösen hajlított szórókeret, az Amazone permetezőgépek lelke és lényege egyedülállóan könnyű és egyben nagyon stabil. A szórókeret kiegyensúlyozása olyan jól sikerült, hogy az ember csak áll az akadályokkal teletűzdelt tesztpálya mellett, és nem hiszi el, hogy amikor a traktorvezető furcsa mozdulatokkal kapaszkodik a kormányba, és megpróbál nem kirepülni a kabinból, a szórókeret akkor is „higgadtan", minimális kilengéssel vonul az állomány fölött, egyenletes magasságban, mintha kötélen húznák. Az Amazone permetezőgépek természetesen nagyon gazdag alapfelszereltséggel rendelkeznek, így senkit nem ér meglepetés, hiányérzet az átvételkor. A gazdag opciós lehetőségek olyan széles választékot kínálnak, amely eddig ismeretlen volt a magyar piacon. A szórókeret automatikus önbeálló vezetése az állomány fölött, a DUS, állandó nyomású rendszer és a profi keretnyitás mind a permetezés sikerét garantálja.

A betakarítógépek közül a Huntraco Rt. Magyarországon az Olaszországban piacvezető Laverda kombájnokat forgalmazza. A kivételes minőségű gabonakombájnok közül 2005-ben az M szériás nagy kategóriás gépekre helyezzük a hangsúlyt. A hat szalmarázóládás, 9000 l-es magtartályú, 305 LE teljesítményű Caterpillar motorokkal szerelt gabonakombájn utat tör magának Európában. A GSA talajkövető vágóasztal egyenletes alacsony vágást tesz lehetővé, amely megkönnyíti a tarlóhántást. A PFR előadagoló és leválasztó rendszer kiváló cséplést biztosít. A ballaszt rudakkal szerelt adagoló rotor (nagy forgási tehetetlenség) egyenletes anyagáramot biztosít a cséplőszerkezetben, kevesebb teljesítmény felhasználással (kisebb fogyasztás). A Laverda kombájnok tisztítórendszere, a nagy teljesítményű ventilátor, a hat szalmarázóláda és azok kiképzése tiszta, ép szemeket választ le a szalmától.

Újdonsággal is szolgál a Huntraco Rt. a kombájnpiacon. A Laverda REV kombájncsalád azoknak készül, akik a gazdaságos beruházás, a megbízható üzem és univerzális felhasználás mellett döntenek. A REV 3 fokozatban állítható extra dobbal, 20%-kal megnövelt leválasztó felülettel univerzális felhasználást tesz lehetővé. Minden kedves partner, aki az új fejlesztésű REV kombájncsalád iránt érdeklődik, Laverda feliratos baseballsapkát is kap ajándékba üzletkötőjétől. További részletekért érdeklődjön a Huntraco Rt. üzletkötőjénél!

(x)