MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

10 éves a ZTR-Agro Kft.

A Ztr-Agro Kft-t 1995 februárjában alapította Takács András azzal a céllal, hogy Magyarországon is meghonosítsa az ismert és elismert ZETOR traktorokat. Azóta sok gazda és gazdaság tette le voksát a Zetor mellet, dícsérve az alacsony fogyasztást, a nagyfokú munkabírást és az alacsony fenntartási költségeket.

2005-02
[ tartalomjegyzék ]

 

A cégalapító Párkányban, magyar nyelvű gimnáziumban végezte tanulmányait, majd Kassán, a felsőfokú ipari iskolában szerzett gépész diplomát. Húsz évi hajógyári tervezői munka után 1989-ben döntött úgy, hogy saját céget alapít, és ebben az időszakban vette fel a kapcsolatot a Zetor traktorgyárral is. A szlovákiai munka mellett egyre többet járt hazánkban is, és traktorgyár felkérésére elvállalta a magyarországi képviseletet is.

Az értékesítési és szervizhálózat kiépítése komoly munka után meghozta a várt eredményeket, a vevők kiszolgálásához megtalálták a megfelelő partnercégeket. Az elmúlt 10 évben a cég Magyarországon több mint 1800 új Zetor traktort értékesített!

A cég a tavalyi, gépforgalamzók számára is nehézségeket hozó évben csak 30%-os forgalomcsökkenést könyvelt el a traktoreladás területén, szemben a piacon átlgos 60–70%-os visszaeséssel.

A legfontosabb termék

Fő tevékenységük a ZETOR cég traktorainak forgalmazása. Mind a gazdaságok, mind a magánszemélyek megtalálják a teljesítményben (54–120 LE) és árban nekik leginkább megfelelő típust. Az általunk kínált mezőgazdasági gépek mind kiváló minőségűek, hosszú élettartamúak, fogyasztásuk alacsony. A gépek a Lloyd`s Register Quality Assurance minőségfelügyelet által ellenőrzöttek. Mindemellett áruk a hazai piacon kategórián belül az egyik legalacsonyabb. Minden traktorra teljes körű szerviz- és alkatrész ellátást biztosítanak, 18 hónap jótállást, valamint további 18 hónap szavatosságot vállalnak.

Egy kis Zetor történelem...

A Zetor traktorok 1946-tól találhatók meg a világpiacon és szolgálják a több tízezer elégedett felhasználót.

A gyár történetének elmúlt 50 évét, mint néhány generáción át tartó fejlesztést, kitartó munkát is jellemezhetnénk. Ez a kemény harc meghozta gyümölcsét: ma olyan traktorokat kínálhatnak ügyfeleinknek, amelyek méltán vannak jelen a köztudatban.

Csehországban az első traktorgyárat az 1920-as évek első felében alapították Plzenben. Ezen kívül még két kisebb traktorgyár működött Prostejovban.

Ezeket a gyárakat váltotta fel a Zetor gyár, amely a 2. világháború után az egyetlen cseh traktormárka volt a világpiacon. Innen idult tehát a Zetor márka hódító útjára, amely a folyamatos kutatáson, fejlesztésen alapul.

További termékek

2004-től kínálatukban megtalálhatók a szlovákiai ZTS traktorok 160 és 180 LE modelljei, valamint a közismert LKT erdészeti traktorok is.

A fenti traktorokon kívül a cseh AGROSERVIS traktorgyár MT8 típusú kistraktorait, valamint azok kiegészítő berendezéseit is forgalmazzák. Az MT8 típus a Magyarországon is népszerű TZ 4K kistraktorok legújabb generációját képviseli.

Ezen traktorok forgalmazása mellett a cseh LASKI kommunális gépgyár magyarországi képviseletét is ellátják. Kínálatukban olyan termékek szerepelnek, mint pl. kábelcsatorna maró, fatönkmaró, lombfelszívó, vagy faágaprító berendezés. A Laski cég nagy sikerrel forgalmazza termékeit a világ több mint 25 országában.

Kommunális gépkínálatuk 2004-től a szintén cseh WISCONSIN gyár kistraktoraival és ráülős fűnyíróival bővült. A Farmár és Yukon típusú kistraktorok a közismert TZ 4K és MT8 kistraktorok korszerű utódgépei.

FM