MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Bemutatkozik a Valtra T-széria

A Valtra új T szériája már nem csak küllemében, hanem műszaki tartalmában is jelentős változásokat hordoz magában.

2005-02
[ tartalomjegyzék ]

 

A T széria 6 hengeres turbófeltöltésű motorjai megfelelnek a legszigorúbb európai környezetvédelmi előírásnak, a TIER II-nek. A SISU Diesel erőforrások nyomatéka – az EU-s normák teljesítése mellett – jelentősen megnőtt, míg fajlagos üzemanyag-fogyasztásuk csökkent. A 198 g/kwh fajlagos üzemanyag-felhasználása az üzemi fordulatszámon nagyon kedvező a felhasználók számára.

A nagy nyomaték és kedvező fogyasztás mellett az 500 üzemórás szervizciklus is a motorok megbízhatóságát és hosszú élettartamát tükrözi. A speciális szelepek és dugattyúk gondoskodnak a levegő-üzemanyag keverék ideális keveréséről a sűrítési térben.

A legújabb fejlesztésű SISU motorok elektronikus adagoló- és motorvezérléssel rendelkeznek. Jelentős technikai előrelépésnek számit az úgynevezett osztott hűtésű „nedves" hüvely. A motorblokkban hengerenként kialakítottak egy megtámasztó peremet, amely a hüvelyt támasztja meg hoszszában, középen. Így a hűtőközeg spirális irányban, lentről felfelé áramlik a hüvely körül. Ennek a fejlesztésnek a következő eredményei, előnyei vannak:

– csökkenti a hüvely oldalirányú vibrációját (a hüvelyt minden egyes égési fázisnál egy feszítő erő tolja szét);

– ebből kifolyólag a dugattyú mozgásakor a gyűrűk és a hüvely kapcsolata szinte folyamatos, kifogástalan, a gyűrűk folyamatosan, egyenletesen érintkeznek a hüvely falával;

– a jobb gyűrű-hüvely kapcsolat miatt jobb a lehúzás, kevesebb motorolaj kerül az égéstérbe. Kisebb lesz a károsanyag-kibocsátás, motorolaj-fogyasztás. Az égéstermékek nem kerülnek bele a motorolajtérbe – hosszabb lesz a motorolaj élettartama, lassabban veszít kenőképességéből;

– mivel a hűtőfolyadék áramlási viszonyait spirálisan, megosztva rendezték el, így a hűtőfolyadék jobban el tudja vezetni az égéstér hőterhelését.

A motortér a ritka látogatót egyben felnyitható motorháztetővel fogadja.

A teljesítmény megőrzése érdekében minden motor visco kuplungos ventilátorral van szerelve.

Váltómű

A teljesítmény a kerekre a masszív váltón keresztül jut, amely parciális powershift rendszerű, minden csoporton belül három sebességfokozat kapcsolható terhelés alatt. A váltók egyedisége és megbízhatósága, a teljes elektronikus kontroll a hosszú élettartamot szolgálja. A váltóban három sebességi tartomány, ezeken belül négy sebességi csoport és még ezen belül 3 Powershift sebességfokozat található. Ezek a Powershift sebességfokozatok terhelés alatt – elektro-hidraulikusan – gombnyomásra válthatóak. A traktorokon elektro-hidraulikus irányváltó található.

A kuplungszerkezethez opciósan rendelhető az ún. HiTroll folyadékos kuplung, amely minden körülmény között lehetővé teszi a rángatás és ugrások nélküli munkagépre való ráállást. Az elektro-hidraulikus funkciókat váltóvezérlő elektronikus egység (TC 1) irányítja, így könnyen kezelhető a 3 × 4 × 3 = 36 sebességi fokozat, előre- és hátramenetben is. A váltók 40 és 50 km/h-s változatban is rendelhetők. A váltóhoz egy gyári program, az ún. auto 1, és egy a tulajdonos által egyénileg programozható ún. AUTO 2 funkció opcionálható, melyek a váltómű automatikus vezérlését, illetve válást tesznek lehetővé. Az 50 km/h-s váltóhoz érdemes a Valtra saját fejlesztésű pneumatikusan rugózott mellső hídját választani, a jobb tapadás és a még nagyobb komfort érdekében.

Hidraulika rendszer

A kifinomult és sokoldalú hidraulikus rendszert a kabinból a kezelő gyorsan és precízen tudja szabályozni, akár előre beállított időzítést is képes egyidejűleg, a maximális 8 szelepen irányítani. A könnyen kezelhető joystick karokkal a már beállított értékeknek megfelelő gyorsfunkció üzemeltethetőek.

Kabin

A tágas kabin lehetővé teszi az ún. TWINTRAC szabadalom alkalmazását, amely a megfordítható kormányzás technológiáját takarja. A kabin kialakítása a vezető részére 360 fokos körbelátást biztosít. Az egyedi Valtra aktív rugózású kabin dinamikus és extrém körülmények között is ergonomikus környezetet teremt a vezető számára.

A Valtra egyedi igényekre is felkészülten várja ügyfeleit – ehhez az öt alapszín és az öt metálszín tökéletes egyéniséget ad a gépeknek, sőt, az ügyfél kérésére teljesen egyéni szín is választható.

MH