MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Biofit – a díjnyertes termékcsalád

A Hódmezővásárhelyen megrendezett I. MezőGazda Expón az olvasók számára nem ismeretlen Biofit termékcsaládot is a díjazottak között találhattuk. Az elismerés apropóján beszélgettünk a forgalmazó cég tulajdonosaival.

2005-05
[ tartalomjegyzék ]

 

– Pontosan melyik termékük kapta az elismerést?

– Pályázatunk a BIOFIT Növénykondícionáló termékcsaládra épült. Így az elismerést az egész termékcsalád kapta.

– Milyen kultúrákban használható a termékcsalád, hány tagja van?

– Két részre érdemes bontani a termékkört. A mezőgazdasági részben négy tagot számlálhatunk, ezek az alap Biofit, a gabonás termék, a Gold, amely kertészeti és gyümölcsös felhasználásra való, valamint a kifejezetten biogazdálkodásban használatos Bioterm. A másik termékcsoport kimondottan dísznövényekhez (muskátli, rózsa, levéldísznövény, örökzöld és a pázsit) alkalmazható.

– Mennyi ideje van a magyar piacon a Biofit termékcsalád?

– Az alap Biofit 1986 óta van engedélyezve, cégünk, a Biofit System Kft. 1997-ben vette át a forgalmazását. A bővebb termékcsalád 2000-ben került forgalomba.

– Mi a termékcsalád erőssége, amiben kitűnik a versenytársak közül?

– A mikroelemeket kelátok formájában tartalmazzák készítményeink. A konkurens termékekhez képest az eltérés az, hogy az általunk használt kelatizáló szer, egy a természetben is megtalálható anyag, a luc fenyő gyanta kivonata. Emellett nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a marketing munkára, ezen belül a csomagolásra, dizájnra, reklámra.

Törekszünk arra, hogy az uniós normáknak teljesen megfeleljünk, garanciazáras kimérő kupakot használunk, és a megfelelő információkat a flakonon feltüntetjük.

– Milyen a termékek fogadtatása a termelők körében?

– A kertészeti kultúrákban termékünket már régóta jól ismerik, ott a lombtrágyázás már régi, jól bevált folyamat. A szántóföldi kultúráknál részben még újszerűnek hat a technológia, ezért itt sokan nehezebben merik kipróbálni, fontosnak tartják mások tapasztalatait, kíváncsiak a kísérleti eredményekre. Kipróbálás után azonban a termelők több mint 90%-a újra rendszeresen vásárlónk lesz.

– Hol végeznek kísérleteket az országban?

– Minden megyében referenciakísérlettel próbálunk a termelők segítségére lenni, emellett a Kite Rt. az elmúlt három évben búza, illetve napraforgó kultúrákban állított be kísérleteket, nagyon jó eredményekkel.

– Hol lehet a termékhez hozzájutni?

– A forgalmazás az egész országban megoldott, s bár a Biofitet használó termelők többsége az ország keleti részén él, ez a különbség azonban folyamatosan csökken, a felhasználók aránya egyre inkább kiegyenlítődik.

– Milyen költséget jelent a termék a gazdálkodók számára?

– Cégünk a termékeket, a közepes, olcsó kategóriában tartja. Hektáronkénti költsége 3000 Ft körül van. A vevőink számára úgy a fizetési konstrukciók, mint a szállítási határidők tekintetében személyre szabott feltételeket biztosítunk.Várjuk jelentkezésüket

(x)Biofit System Kft.