MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

A kertészetek számára professzionális

A kertészeti gépsorunkban tökéletes megoldást talál minden ügyfelünk a termelés folyamán felmerülő összes problémára. Az idei év csapadékos tavasza jelentősen hozzájárult a gyomok és fűfélék gyors fejlődéséhez.

2005-06
[ tartalomjegyzék ]

 

Azon termelőknek, akik nem rendelkeznek a kapáláshoz szükséges gépekkel, kínálatunkból ideálisan öszszeállíthatják a kézi munkaerőt teljes mértékben kiváltó gépsorukat, így elkerülhetővé tehető a tárcsa használata, amely károsítja a talajt, hiszen a felső talajréteg szerkezetét rombolja, míg az alsó rétegben tömődöttséget okoz, ami a talaj gyökérzónájában levegőtlenséget eredményez.

Baiano

A Baiano termékeiből az automatikusan vezérelt kitérő talajmaró már régóta ismert és kedvelt munkagép. A kevésbé ismert szintén kitérő rendszerű mulcsoló és a tárcsa kevésbé elterjedt eszközök, pedig a felmagasodott, gazos sorok ápolása és művelése nélkül hatékony növényvédelmet nem lehet megvalósítani. A füves felmagasodott gazban a gomba- és rovarkártevők kedvező életfeltételeket találnak, így a visszafertőzés viszonylag gyorsan megtörténik. A Baiano mulcs fejes kialakítással a már kapálhatatlan területeken kiválóan alkalmazható, akár 40-50 cm magas növényzet esetén is, a lemulcsolt területet ezt követően már a talajmaróval vagy a hajtott tárcsával könnyen bedolgozhatjuk a talajba, így a szerves anyag visszakerül a talajba. Amennyiben nem dolgozzuk be, úgy talajtakaróként is szolgálhat, így csökkentve a párolgást és a talajhőmérsékletet. Minden gépkombinációhoz opcionálható az elektronikus vezérlés, amelynek segítségével könnyebb a kabinban való elhelyezés, mint az alap mechanikus verzió esetén. A gépek automatikus vezérlése egyedülállóan professzionális finom beállítási lehetőségekkel rendelkezik, így a még fiatal, gyengébb törzsű állományokban is használható.

A Baianó rugós biztosítású sorközművelő kultivátorát négyféle kapatesttel kínáljuk. A tavaszi induláskor a csapadék gyorsabb elvezetésére a lándzsás kivitellel egy középmély lazítást lehet elvégezni, amelyet követően, ha csapadékos az idő és jelentősen gazosodásra hajlamos a terület, érdemes a saraboló kapás lehetőséget használni. A szárazabb nyári időszakban lehetőség van a kétféle lúdtalpas kapaváltozatok használatára, majd ősszel ismét következhet a lándzsás kivitel. A gép egyediségét nem pusztán a rugós biztosítás adja, hanem a hidraulikus munkahenger és speciális kialakítás, amely lehetővé teszi, hogy a sorok végére érve a traktor önmagára felhúzza a kultivátort. Ennek előnye, hogy könnyebb a fordulás, nem terheli meg a gépet a vonulások idején, és az legfontosabb, hogy az új sorba való beállást követően a művelési mélységet nem kell ismételten beállítani.

HERMES

A másik lehetőség a füvesített sorközű ültetvények kaszálása, amelyhez a HERMES olasz specialista kaszáit kínáljuk ügyfeleink részére. A különböző sortávolságú ültetvényekhez is ajánljuk, mivel tág határok között mechanikusan vagy hidraulikusan állítható a gépek munkaszélessége. A kínálat természetesen nagyon bőséges, mint ahogy a vevőink igényei is nagyon változatosak. Az alap kasza mellé lehetőség van egyoldali, vagy mindkét oldali legördülő körkaszára, illetve akár gyomirtó adaptációra is.

(x)