MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Zöldsorbemutató Derecskén

Május közepén az ország négy pontján tartottak gépbemutatókat a Kasz-Coop Derecske Rt. szervezésében. A bemutatók keretében a gépeket a gyakorlatban, munka közben tekinthették meg az érdeklődők.

2005-06
[ tartalomjegyzék ]

 

A szervezők egyebek mellett a Fella fűkaszákat, rendterítőket, rendképzőket, valamint a Gallignani bálázókat mutatták be, de a látogatók a cég széleskörű kínálatának más termékeit is megismerhették.

A bemutatón Drexler János, a Megazet Kft. tulajdonos-ügyvezetője a több mint 80 éves múltra visszatekintő Fella gyár termékeit, míg Kószi Sándor termékmenedzser a Galligniani bálázókat és bálacsomagolókat mutatta be.

A Kasz-Coop Derecske Rt. 1998-ban kezdte működését, miután a cég nagyságrendje túlnőtte az 1990-ben alapított kft. kereteit. Fő tevékenységük a gépkereskedelem, az alkatrész-kereskedelem és a szervizszolgáltatás. Termékpalettájuk igen széles, hisz a bemutatón megismert gépek mellett olyan márkák szerepelnek kínálatukban, mint pl. a SAME traktorcsalád, a Magyarországon piacvezető RM öntözőberendezések, a LEMKEN munkagépek, a STRAUTMANN speciális pótkocsik – hogy csak a legfontosabbakat említsük. 2004-ben a cég megszerezte a hazánkban is jól ismert LOCUST csúszókormányzású rakodógépek kelet-magyarországi kizárólagos forgalmazási jogát is.

A részvénytársaság természetesen pályázatkészítéssel, teljes körű bank- és hitelügyintézéssel, szakmai tanácsadással is ügyfelei rendelkezésére áll. A derecskei székhely mellett Füzesabonyban és Békéscsabán telephelyeket üzemeltetnek, Kelet-Magyarországon üzletkötői hálózattal, az ország többi területén pedig az Agrotechnika Hungária Rt. társpartneri hálózatával elégítik ki az igényeket. A Kasz-Coop Derecske Rt. 2003-tól ISO 9001 szerinti minőségbiztosítási rendszerben működik.

Pápai István, a Kasz-Coop Derecske Rt. vezérigazgatója a bemutató szünetében egy rövid interjú erejéig lapunk rendelkezésére állt.

Kérdésünkre elmondta, hogy a vállalat a hazai géppiacon tartja 3%-os piaci részesedését; – 2004-es forgalmuk 1,6 mrd Ft volt. Idei kereskedelmi eredményeikre természetesen hatással van a mindenki által ismert piaci helyzet: a termelők likviditási problémái és a pályázati pénzek kifizetésének jelentős csúszása, akadozása. Ezeket a nehézségeket bizonyos fokig ellensúlyozni tudják azzal, hogy a vásárlókat többféle pénzügyi konstrukció kidolgozásával segítik, a kedvezményes forintalapú hiteltől a lízingig, faktorálásig.

A vezérigazgató hosszú távon azt várja, hogy a versenyben maradt termelők kiegyensúlyozott piaci viszonyok között, a képződött nyereségből korszerű gépekre is áldoznak majd – addig azonban még nehéz évek várnak a magyar mezőgazdaságra.

Fő termékeik tekintetében a Magyarországon korábban elég „kalandos" utat befutó Same traktorokkal kapcsolatban nagyon elégedettek a műszaki tartalommal, és már a vásárlók is egyre inkább elfogadják a Nyugat-Európában nagyon népszerű márkát. Legújabb, a hígtárgyakezeléssel kapcsolatos üzletáguk tavaly indult, és ebben a szegmensben is komoly jövőt jósol a cégnek a vezérigazgató, – mint ahogy a szintén „friss" teljes csepegtetőöntözéses rendszer forgalmazásában.

FM