MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Sikeres nyílt nap a Vogel Noot-nál

Az időjárás az idei, június 10-én rendezett nyílt napon sem fogadta kegyeibe a vendégeket Mosonmagyaróváron, a Vogel Noot Mezőgépgyárban.

2005-07
[ tartalomjegyzék ]

 

A szakadatlanul zuhogó eső természetesen aranyat ért a gazdák számára, és a rendezvény szempontjából is csak a szántóföldi bemutatót akadályozta. A mintegy 500 érdeklődő szakember és meghívott vendég előtt D.I. Ernst Brunner, a gyár ügyvezetője nyitóbeszédében örömmel konstatálta, hogy a Vogel Noot Mezőgépgyár partnerei és barátai a kiváló minőségű termékeken keresztül Európa sok országából megtalálták az ide vezető utat. Az immár nemzetközivé vált mezőgazdasági gyakorlatban termékeik népszerűsége nem vitatható el, amit az eladások mennyisége bizonyít. Hangsúlyozta, hogy a Vogel Noot legújabb gépeit is agrárspecialistákkal közösen fejlesztették és próbálták ki. Meggyőződése szerint a rövidesen ismét aktuális talajművelési időszakban az itt gyártott kultivátorok és ekék szakszerű használata hozzájárul ahhoz, hogy a termelők költségeiket ezáltal csökkenthessék, és közvetve fokozzák a terméshozamot. Ez alapfeltételévé vált annak a versenyhelyzetnek, ami az EU régi tagállamaiban már évtizedek óta folyik, és amelynek már a magyar termelők is részesei lettek.

A Vogel Noot termékpalettájának újdonságai

– Terralift – 5 m-es összecsukható, féligfüggesztett munkagéphordozó;

– Terraflex;

– Terragrip forgóborona;

– XS – Pro Vario;

– összecsukható kultivátor.

Természetesen a nyílt nap programjának idén is része volt az üzemlátogatás, ahol testközelből lehetett megtekinteni a gyártás folyamatának minden fázisát. Különösen nagy érdeklődésre tarthattak számot az alább felsorolt gyártástechnikai megoldások, amelyek a termékek időtállóságát, műszaki paramétereik pontosságát, ill. használati értékük növelését szavatolják:

– lézervágással készült lemezek geometriai síkban való megmunkálása;

– melegalakítás és hőkezelés a kopásállóságért;

– ekeváz fúrása;

– ekék és grubberek részeinek hegesztőrobottal való hegesztése;

– modern CNC megmunkáló központokkal való mechanikus megmunkálás;

– ekék és grubberek elő- és végszerelése;

– lakkozás;

– kiszállítás előtti minőségbiztosítás saját próbapaddal.

Az ügyvezető mottóként emelte ki, hogy a Vogel Noot egyedüli gyártóként mutatja be tisztelt partnereinek a termékek előállításának teljes folyamatát, a kezdettől a befejezésig (gyártás, szerelés, gyakorlati bemutató, stb.). Ezzel a gesztussal még közelebbi kapcsolatot kívánnak teremteni a gépek gyártói és a termék gyakorlati felhasználói között. Ez viszi előbbre a közös ügyet – ami a Vogel Noot gazdasági érdeke is egyben –, a minél kisebb energiafelhasználást igénylő és funkcionálisan kifogástalan talajmunkagépek, vetőgépek gyártását. A jól végzett szakmai munka sikere pedig az értékesítés növekvő sarokszámaiban és a jobbítást vagy az elégedettséget jelentő visszajelzésekben mérhető le.

NZ