MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Újság
2005-07
2005
2005-07

MezőHír :: 2005-07

Megbillent egyensúlyok

Egyszer hideg, másszor meleg. Egyszer optimizmusra, máskor pesszimizmusra okot adó. Egyrészt az időjárás volt ilyen a június közepi lapzártánkig eltelt időszakában, másrészt az uniós ügyek állása.

Sikeresen működik az EURO-ÖKO FARM PROJEKT Demon...

Az EURO-ÖKO FARM PROJEKT létrehozásának kiemelt célja az új termesztéstechnológiák magyarországi adaptálása, továbbfejlesztése és az új ismeretek köztermesztés számára történő továbbadása.

2005-ben tovább javul a repce világpiaci pozíció...

Közel egy évtizede már annak, hogy az európai repcepiac kiszámíthatatlan anomáliákkal lepte meg az érzékenyebben reagáló, elsősorban kelet-európai, s köztük a magyar termelőket.

A Saatbau Linz Hungária Kft. repceajánlata

A repce, mint fontos gazdasági tulajdonságokkal bíró növény, egyre inkább megtalálja a helyét a hazai vetésszerkezetben.

Reglone AIR – a biztos megoldás a napraforgó des...

A Reglone a különböző növénykultúrák deszikkálására több évtizede eredményesen használt készítmény. A Reglone AIR kifejezetten a magyarországi körülményekre, napraforgó állományszárításra kifejlesztett készítmény.

Pontosabb szabályzás – eredményesebb gabonaszárí...

FRA-450 nedvességszabályozó automatika alkalmazása a STELA gabonaszárítóknál

Terménykezelés, -tárolás szakszerűen

Rég volt ilyen nagy aktualitása a terménytárolási és terménykezelési ismeretek alkalmazásának, mint manapság.

Jelentés a világ gabonapiacáról

A rekordkészletek miatt az EU erőteljes búzaexportja várható

Talajtermékenységet javító zöldtrágyázás

Ami a fejlett mezőgazdasággal rendelkező nyugati országok növénytermesztési és talajművelési gyakorlatában már jól bevált – és persze támogatott – gyakorlat, az Magyarországon egyelőre óvatos próbálkozás.

Kalászosgabona-tanácskozás és -bemutató Martonvá...

A megszokott nagyszámú érdeklődő és kiváló rendezés mellett zajlott Martonvásáron az éves gabonatanácskozás és -bemutató.

Szállítson Fliegl pótkocsival és letoló kocsival...

A Fliegl gépgyár több évtizede van jelen a mezőgazdasági szállítóeszközök piacán. A folyamatos fejlesztéseknek, az átgondolt piacpolitikának, a partnerek iránti elkötelezettségének köszönhetően a Fliegl az egyik legjobban csengő név lett a mezőgazdaságban tevékenykedő cégek, vállalkozások és nem utolsósorban az egyéni gazdálkodók körében.

Sikeres nyílt nap a Vogel Noot-nál

Az időjárás az idei, június 10-én rendezett nyílt napon sem fogadta kegyeibe a vendégeket Mosonmagyaróváron, a Vogel Noot Mezőgépgyárban.

Új telephely nyílt Miskolcon

A bajai központú Axiál Kft. 1991-ben kezdte meg működését. A főként mezőgazdasági és építőipari gépek forgalmazásával, alkatrészellátásával, szervizelésével, illetve gépek bérbeadásával foglalkozó társaság az országban 15 telephellyel rendelkezik.

Mezőgazdasági gépekkel a közutakon…

Országosan a legnagyobb méretű mezőgazdasági munka az aratás, amelynek során a mezőgazdasági gépekkel óhatatlanul részt kell venni a közúti közlekedésben.

Nehezen induló életpálya után megérdemelt eredmé...

Borsod megye tájsebektől és az ipar romboló hatásától mentes északi részén található az ezer lelket számláló kisközség, Vizsoly.

A szőlő öntözéséről

A víz jelenléte minden élőlény, így a növények szervezetében is köztudottan nélkülözhetetlen. A növényekben lejátszódó vízforgalmi folyamatok nagyrészt ismertek. Ennek ellenére az utóbbi években felgyorsultak a növényi vízháztartás alapösszefüggéseivel foglalkozó kutatások.

Veszteséggel zárt a pulykavertikum

A rendszerváltás óta legrosszabb évét zárta tavaly a magyar baromfiágazat, hiszen vesztesége elérte az 1,36 milliárd Ft-ot, és valamennyi feldolgozó deficittel zárt.

Gondolatok a hígtrágyázásról

Az első hígtrágyás állattartó telepek már a XVIII. században kialakultak Svájcban.

A hiányos sertéstakarmányozás következményei

A sertéstakarmányozásban a takarmánygyártóknak és a sertéstartóknak egyaránt komoly kihívásokkal kell szembenézniük.

Szimat! Keresd!

Amikor a rendőrségi nyomozókutya-vezető elindítja a nyomkövető kutyáját egy bűncselekmény helyszínén talált – feltehetően az elkövetőtől visszamaradt – szimatkatlanról, akkor felhangzik az ismerős utasítás „Szimat! Keresd!”, és a kutya engedelmeskedik.

Google