Domain Regisztráció - Cory-Net Kft
C O R Y - N E T  Kft. 7100. Szekszárd 
Rákóczi utca 24. 
Tel: +36 74 528-955 
Fax: +36 74 528-956

Domain regisztrációs anyagok

Tisztelt Ügyfelünk!

Ezeken az oldalakon az Internet Domain nevek regisztrációjával kapcsolatos anyagokat találhat. A domain nevek teszik megjegyezhetővé és egyszerűen kezelhetővé az Interneten található halatmas mennyiségű gépet és szolgáltatást, ezek a gépek nevei, melyeket a felhasználók el tudnak érni.

Cégünk régóta rendelkezik jogosítvánnyal mind a magyarországi .HU alatti nevek, mind a nemzetközi .COM, .NET, .ORG címek bejegyzése terén, és gyors, megbízható szolgáltatásainkkal és versenyképes árainkkal próbálunk ügyfeleink kedvében járni. (Amennyiben Ön egyéb országok domainje alá szeretne nevet bejegyezni, mint pl .tv vagy .to, akkor kérjük vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, ahol meg tudjuk mondani, hogy az adott domain alá a név bejegyezhető-e, illetve tájékoztatást tudunk adni ennek költségéről.)

Ennek egyik formája a gyors ügyintézést elősegítő lehetőség, hogy a szükséges nyomtatványokat szinte minden elektronikus formában elfogadjuk az azonnali bejegyzést elősegítendő, és a dokumentumok eredetijét aközben is elküldheti postai úton (vagy behozhatja irodánkba személyesen), miközben a bejegyzés már megtörtént.

.EU alatti domainek

2005. december 7-től kezdve lehetőség van a .EU alatti nevek bejegyzésére. A részletes feltételekről és árakról ezen a lapon tájékoztódhat.

Áraink

A jelenleg érvényes árainkat, valamint arról rövid tájékoztatót talál ezen a lapon.

A bejegyzés feltételei

A bejegyzéshez szükséges nyomtatványok lapunkon is megtalálhatóak, és kinyomtatva és aláírva azonnal vissza is küldhetőek nekünk. (Megrendelőlap angol nyelven.) Amennyiben cégünk elsődleges névserverét szeretné használni, de szeretne saját webservert, vagy egyéb saját hostokat kérni a domain alatt, akkor ezt a DNS kiegészítő lapon kérheti.

Azt, hogy ki jogosult domain nevet választani, és milyen névre jogosult, a domain név dönti el. A .COM, .NET, .ORG alatti domainekhez csupán a megrendelőlap kitöltése szükséges, bárki bármilyen nevet bejegyezhet.

Ugyanez a helyzet az úgynevezett SLD-k alatti (Second Level Domain) nevekre, tehát azon domainekre, melyek a jelenleg is érvényes SLD-k alá kerülnek bejegyzésre (kivételek ez alól a speciális nevek, melyek SLD-k alá nem jegyezhetőek be).

A .HU TLD (Top Level Domain) alá bejegyzett nevekre ennél szigorúbb szabályok vonatkoznak.

A 2000. Március 1-ig érvényes szabályozás szerint csak cégbíróságon vagy egyéb, megadott hivatalos szerveknél bejegyzett szervezetek igényelhettek nevet, és csak olyat, mely a bejegyzett nevükből származtatható volt.

2000. Március 1-től a domain rendszer liberalizálásra került, és bárki bejegyezhet bármilyen nevet (eltekintve a speciális nevektől, magyar települések nevétől, országok nevétől valamint a vulgáris vagy etikai értékeket sértő nevektől). Ezután is prioritást élveznek a fentebbi, szigorúbb feltételnek megfelelő igények, ahol a cég bejegyzett neve pontosan megegyezik az igényelt domain névvel; ezen nevek a megfelelő dokumentumok benyújtása után bejegyzésre kerülnek.

A többi - prioritást nem élvező - név egy 2 hetes várakozási periódus után kerül bejegyzésre, mely idő alatt egy adott webhelyen (a hely pontos címe a végleges szabályozás publikálásakor lesz ismert) megtekinthetőek, és az esetleges prioritásos jogos tulajdonos élhet jogával, és bejegyezheti a nevet (mely a várakozó - nem prioritásos - igény előtt - azonnal - bejegyzésre kerül). Ha ez idő alatt nem érkezik kifogás, a nem prioritásos igénylésű domain bejegyzésre kerül.

A .HU alatti nevekre érvényes aktuális szabályozás a http://www.nic.hu/regszab/ címen található meg.

A várható bejegyzési idő 0-4 nap (általában 1 nap), amennyiben minden szükséges irattal rendelkezünk, és a név a szabályozásnak megfelel.

Nem hivatalos kérdések és válaszok

Amennyiben bizonyos kérdésekre nem kapott választ, érdemes megnézni a Nem hivatalos Domain FAQ-t, melyben jópár "kényes" kérdésről is esik szó.

Az itt esetleg megválaszolatlanul maradt kérdéseivel kérjük keressen bennünket a (74) 528-955 telefonszámon (munkanapokon 09-17 óráig), vagy emailben a <dns@tolna.net> email címen.


[Főoldal][Vevőszolgálat][Webmaster]

©Copyright 2000, Cory-Net Kft.

Cory-Net Kft.
Rákóczi út 24.
7100 Szekszárd
Tel.: (74) 415-426