MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Újság
2006-01
2006
2006-01

MezőHír :: 2006-01

Kedves Olvasó!

Tisztelettel köszöntöm Önt lapunk idei első számában! A MezőHír immár tizedik évfolyamába lépett - éppen egyidős fiammal - és ez bizony már egy agrárlap életében is jelentős mérföldkő!

Agrárköltségvetés - 2006 :: Miniszteri prognózi...

2006-ban 400 milliárd 300 milliós költségvetési kerettel számolhatunk. Ez a 2001-es 212,5 milliárdos támogatáshoz képest 190 százalékos, illetve az előző évi 328 milliárd forinthoz képest is 22 százalékos növekedést jelent - nyilatkozta Gráf József agrárminiszter.

"Élelmes" világ

Az élelmeseké a világ. No nem úgy általában az élelmiszert termelőké, hanem inkább az élelmiszerrel seftelőké. A jéghegy csúcsa néha előbukkan, s akkor, abból következtethetünk arra, hogy a gátlástalanság határtalan.

Gondolatok a gazdálkodási naplóval kapcsolatban...

Ülök az íróasztalnál, és próbálom kitölteni a sok papír töméntelen rubrikáját. Minduntalan arra gondolok, hogy minek is ez a kínlódás a számokkal, és ki találta ki ezt az adatszolgáltatási kötelezettséget.

Kukoricakészleteinket eladjuk, de a termény tov...

1999-ig Magyarország megállapodás szintjén nem volt kapcsolatban az EU kukoricapiacával, és kevesebbet szállítottunk ebből a terményből, mint búzából.

Szélkerekek a határban

Megújuló energiaforrásokról beszélnek a szakemberek, írnak az újságok szerte az országban nap, mint nap.

Biofit-partnertalálkozó Berettyóújfalun

A rendezvényt Gácsi József kistérségi megbízott nyitotta meg, aki nem régóta dolgozik a régióban ebben a minőségében. Ő az előadásában a vidékpolitikáról tartott rövid ismertetést.

A kérges kezű jogász struccot tenyészt...

Mosonmagyaróvár családi házas övezetében, a saját portája mellett található dr. Varga István agrokémiai kereskedelmi és szolgáltató vállalkozása, a városban a növénypatikája és a gazdaboltja.

Átadták az 1000. Belarus traktort

A Minszki Traktorgyár, az MTZ traktorok előállítója 2004-ben ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját.

A baromfi-influenza ellen sikerrel lehet védeke...

Az utóbbi hónapokban a madárinfluenza, ez a kizárólagosan állatokat érintő betegség az érdeklődés homlokterébe került.

A Leonbergi

Ez a kutyafajta állítólag előre megérzi a veszélyt - és cselekszik is! Rajong a gyerekekért. Idegenekkel szemben bizalmatlan, de sohasem agresszív.

Google