MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Újság
2006-03
2006
2006-03

MezőHír :: 2006-03

Gép- és eszközbeszerzés a Lombard segítségével

A Lombard Lízing Zrt. a legutóbbi OMÉK után újra önálló kiállítóként volt jelen az Agro+MashExpo Kiállításon.

Miniszteri elemzés - a gazdák körében

A téli hónapok, az új gazdaságiév-kezdés és nem utolsósorban a közelgő parlamenti választások különösen sok alkalmat kínáltak Gráf József földművelési és vidékfejlesztési miniszternek is, hogy a mezőgazdaság jelenlegi helyzetéről alkotott véleményét, szándékait kisebb-nagyobb termelői közösségek előtt elmondja.

"Az emberiség javára végzett tevékenység"

Magyar búzafajták nemesítője

Stabil a napraforgó pozíciója

Magyarországon a napraforgó-termesztés területe elérte azt a nagyságrendet, amely a növény-egészségügyi szakmai szempontok, illetve a fenntartható fejlődés követelménye figyelembe vételével a maximálisnak tekinthető.

Pincészet a Mátra és a Bükk találkozásánál

A Varsányi Pincészet Kft. jogelődje a Ker-Coop Kft., amelyet tizenhat éve alakítottak olyan szőlőtermelő gazdák, akik az igényes piacokat kiszolgálni képes vállalkozást kívántak létrehozni.

Merjünk metszeni!

A kordonművelésű szőlő első tavaszi munkája a metszés. Metszőollóval és fűrésszel a kézben indítjuk útjára a szőlőt, miközben az összes vesszőnek csak mintegy a huszadnyi része marad a tőkén.

Újdonságok a hannoveri Agritechnikán II.

A hannoveri Agritechnika immár hagyományosan a világ egyik vezető mezőgazdaságitechnika-kiállítása. Múltkori számunkban megkezdtük a díjnyertes termékek bemutatását, most folytatjuk az ezüstérmesek ismertetését.

Minőségre alapozott jövő

Gyárlátogatáson a Bogballe dániai üzemében -- A dán Bogballe műtrágyaszórói a világ sok országában, így nálunk is elismert és keresett termékek. Mindez nem véletlen, hiszen a cég termékpalettájának minden darabja előremutató műszaki megoldásokat tartalmaz, és kimagasló minőséget képvisel.

A megújuló energiaforrások és a mezőgazdaság

A megújuló energiaforrások alkalmazásának lehetősége, illetve szükségessége a korábbiakhoz hasonlóan napjainkban is az energiaválság kapcsán került az érdeklődés középpontjába.

Szürke marha - a nagy lehetőség...

A magyar szürke szarvasmarha ötszáz éves múltjában majd' mindegy meddig nyúlunk vissza, mert szinte minden írásos emlék felsőfokon nyilatkozik a fajta erényeiről.

Az istállótrágya térfogata csökkenthető!

Beszélgetőpartnerünk Justus Gyula, a Bio-Nat Kft. ügyvezető igazgatója megtalálta a megoldást az állattartók egyik legköltségesebb problémájára.

Doppingolás a galambsportban

A végtelen háború -- Az athéni olimpián öt magyar sportoló keveredett doppinggyanúba, doppingvétség miatt két magyar aranyérmet és egy ezüstöt vett el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. A világsajtó nem a magyarok sportsikereiről, hanem doppingbotrányairól cikkezett.

Az angol cocker spániel

Nagy múltú, híres vadászeb, ám ideális családi kutya is.

Google