MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Újság
2006-09
2006
2006-09

MezőHír :: 2006-09

Kedves Olvasó!

Szeptemberi számunk ajánlásánál kissé gondban vagyok, hisz a helyszűke és a témák bősége két oldalról szorítja ilyenkor a szerkesztőt. Hogy csak a legfontosabbakat emeljem ki: lapunk mellékleteként egy 64 oldalas füzetet találhatnak, amely a Nemzeti Vidékfejlesztési Tervről tartalmaz számtalan értékes információt - reméljük, sokan forgatják majd haszonnal!

Viharverten

Az idei augusztus tett azért, hogy tisztábban lássunk. A nemzetgazdaság sanyarú állapotáról a Gyurcsány-csomag bontogatása közbeni és a konvergencia program munkaanyagaiból kiszivárgó információk szolgáltak bőséges munícióval. No, meg ennyire viharvert augusztus 20-ánk sem volt még.

NVT - a jövedelempótló támogatás az életben mar...

A dabasi pedagógus-őstermelő egy Bács-Kiskun megyében élő barátjától hallott a Nemzeti Vidékfejlesztési Terv (NVT) keretében igényelhető jövedelempótló támogatásról. Az állategység után járó uniós pénzt 2005-ben lehetett először igényelni.

Búza- és repcetermelés új megközelítésben

Aki az élete során nem foglalkozott mezőgazdasággal, az nem értheti meg a termelők gondjait. Közéjük sorolhatók a média nem szakirányú képzettségű képviselői is, akik így sokszor torz képet adnak a mezőgazdasági termelésről, annak hiteles összefüggéseiről.

Kegyvesztetté válik a napraforgó?

Miközben a gabonafélék megújuló energia alapanyagként történő felhasználásától hangos a szakma, a mintegy 550.000 ha területen ázó, dülöngélő, betegeskedő napraforgóra lényegesen kevesebb figyelem jut.

Tradicionális pezsgő- és minőségi borkészítés e...

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia és a Magyar Szőlő- és Bortermelők Szövetsége 2002 óta ír ki pályázatot a kiemelkedő szakmai és marketingteljesítményt nyújtó pincészetek részére.

Szeptemberi munkák a szőlőben

Július-augusztus fordulóján sok borvidéken 100 mm-t meghaladó csapadék hullott. A lehűlés is jelentős volt, hasonlóan a 2005-ös év azonos időszakához.

Google