MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Újság
2006-02
2006
2006-02

MezőHír :: 2006-02

Fronthatások égen-földön

Szélsőségek előretörése jellemzi az évkezdetet. Különösen az időjárást tekintve, hiszen a tetemes belvíz és szibériai hideg egyaránt előfordult. A fronthatás azonban tágabb értelemben is érvényesült.

Csökkenőben a vetőmag-termeltetés és -fémzárolás

Az elmúlt évtől - az uniós csatlakozás egyik gazdasági hatásaként - a korábbiakhoz képest teljesen átértékelődött a vetőmaghasználat fogalma.

Mindenkiből lehet Goal-király

2006-ban megrendezésre kerül a 18. labdarúgó világbajnokság. 2006-ban immár sokadik alkalommal összecsapnak a napraforgót termelő gazdák és a gyomok a napraforgóföldeken.

További gondolatok a Gazdálkodási naplóval kapcs...

Tisztelt Szerkesztőség! Néhány észrevétel kívánok tenni dr. Schamschula György a Gazdálkodási naplóról szóló, a Mezőhír januári számában megjelent írásával kapcsolatban.

Újdonságok és fejlesztések

A VOGEL & NOOT Mezőgépgyár Kft. a 2005-ös évben tovább erősítette hazai pozícióit a mezőgazdaságimunkagép-értékesítésben.

Egy gépész a technológiák alkalmazásában is prec...

Fejér megyében, Székesfehérvár felől dél felé haladva a 63-as úton minden mezőgazdász szeme megakad a sárbogárdi beton gabonasilókon.

A hovawart

Sokoldalú, nagyszerű kutya, ám összes jó tulajdonsága ellenére sem vált igazán felkapottá hazánkban.

Az ötvenedik kiállítás

Az 1882-ben alapított Magyar Postagalamb Sportszövetség 50. Nemzeti Kiállítását a gödöllői Szent István Egyetem sportcsarnokában rendezte meg, 2006. január 7-e és 8-a között.

Google