MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Újság
2006-04
2006
2006-04

MezőHír :: 2006-04

Választóvíz

Az ember alapvető tulajdonsága a kíváncsiság. Sok mindent jó lenne előre tudni, mondjuk azt,hogy esni fog-e az eső, s célszerű-e ernyőt cipelni magunkkal.

A belvíz okoz nagy fejtörést a gazdálkodóknak

Március közepén a vízügyi helyzetjelentések arról adtak számot, hogy mintegy 220.000 ha területet borít belvíz.

Challenger - már nemcsak gumihevederen, hanem né...

A Huntraco Zrt. ez év márciusában hat helyszínen rendezte meg vevőtalálkozóit.

Egyre többen zöldtrágyáznak...

Lapunkban már évek óta igyekszünk meggyőzni a gazdálkodókat arról, hogy a zöldtrágyázás hatása mennyire fontos lenne a talajok fizikai és biológiai állapota, a tápanyag-gazdálkodás és a szerves anyag mennyiségének növelése szempontjából.

OLIMAC, az intelligens kukorica-csőtörő adapter!

Az elmúlt számokban az OLIMAC DRAGO (Sárkány) nevű kukorica-csőtörő adapterrel ismerkedhettek meg a figyelmes újságolvasók, a bemutatókat látogató és a nyitott szemmel járó szakemberek. A csőtörő adapter Olaszországból érkezett, miután meghódította már Németországot és Európa sok más országának gazdálkodóit is, miközben alkalmazása a tengerentúlon is folyamatosan terjed.

A sárgarépa korszerű termesztése

A sárgarépa (Daucus carota L. ssp. sativus) az egyik legrégebben termesztett zöldségnövény

Ifjú szőlész szakember Tolcsván

Mikóczy Nárcisz, a Tokaj-Oremus Kft. szőlészeti technikai vezetője. Egyetemi, majd PhD-tanulmányokkal, számos kutatómunka eredményével, valamint családi körben szerzett szőlőtermesztési ismeretekkel és gyakorlattal a birtokában kezdte meg szakmai gyakorlatát Mikóczy Nárcisz, lapunk korábbi szőlész, borász rovatvezetője.

A szőlő tavaszi fejtrágyázása

Tavasszal, a vegetációs periódus megindulása előtt - más ágazatok szakembereihez hasonlóan - a szőlésznek is döntenie kell arról, hogy milyen fejtrágyázást alkalmazzon.

Sajtműhely a város szélén...

Cserpes Sajtműhely Kapuvár - egyre több furgon rója ezzel a felirattal Győr-Moson-Sopron megye útjait. Az ebben a formában, autókon is népszerűsített vállalkozás sikeres győri üzletnyitását mára budapesti is követte.

Az afgán agár

Ez a fajta kivételesen makacs természetű, még gazdájával szemben is megtartja a három lépés távolságot. Tökéletesen egyenrangúnak érzi magát mindenkivel.

Google