MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Újság
2006-06
2006
2006-06

MezőHír :: 2006-06

Körültekintés - Látható és sejthető erővonalak

Lassan eltelik az esztendő első fele, vagyis ideje belegondolni, milyen esztendőre számíthatunk; beleértve az időjárást és tágabb értelemben a széljárást is. Ez pedig már gazdasági és politikai színterekre is elvezethet, netán nemzetközi összefüggések is előbukkannak.

Búza-helyzetkép - 2006

Uniós csatlakozásunk után két évvel egyre nyilvánvalóbbnak látszik annak a korábbi prognózisnak a helyessége, amely szerint Magyarország a későbbiekben mind meghatározóbb szerepet tölt be az EU gabonaövezetében.

Felfelé tendál a repce ára

Minden évben üdítő színfoltja a májusi határ képének a repcevirágzás.

Az alma három legjelentősebb károsítója elleni v...

Az almában súlyos károkat okozó károsítók folyamatosan jelen vannak a tenyészidőszakban, ezért a gazdaságos termesztés rendszeres növényvédelmet igényel.

Hogyan kerül a bor a hipermarketek polcaira?

Alábbi írásunkban - a forgalmát és piaci súlyát tekintve - itthon is meghatározó szerepű áruházlánc, a Tesco Global Áruházak Zrt. borbeszerzési és termékkínálati gyakorlatát kívántuk feltérképezni.

Időszerű munkálatok a szőlőben

A fagyosszentek fagykár nélkül köszöntek el. Ezek után a szőlő tavaszi fejlődése folyamatosan és kiegyenlítetten alakult az elmúlt hónapban. Messzemenő következtetések levonása nélkül elmondható, hogy kedvezőek az idei terméskilátások.

Nagyüzemi gazdálkodás - szoros korlátok között

Tab és környéke sem a földek aranykorona-értékei, sem a csapadékeloszlás, ill. -mennyiség, sem pedig a domborzati viszonyok tekintetében nem számít ideális adottságú vidéknek a mezőgazdasági tevékenység szempontjából.

Tanácskozás a megújuló energiaforrásokról

A Szent György-napi Agrárexpo rendezvényeként került sor Pápán arra a konferenciára, amelyet "Az energia- és üzemanyag-termelés mezőgazdasági forrásai, hasznosításuk hatásai" címmel tartottak.

A magyar tejtermelés kilátásai

Az eredményeknél kedvezőbbek a körülmények - Ma a magyar tejhasznú-szarvasmarha populáció nagysága alig haladja meg a 700.000-es egyedszámot, a tehenek száma pedig csak 340.000. Ezeket az adatokat tekintve a mostani állapot az ágazat történetének egyik mélypontjaként jellemezhető.

Google