MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Újság
2007-04
2007-11
2007
2007-04

MezőHír :: 2007-04

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások...

A mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokkal, valamint piacszabályozási intézkedésekkel kapcsolatos fontosabb 2007. évi határidők

Gépberuházások támogatása

Február végén a Gyakorlati Agrofórum szervezte azt a tanácskozást, amelynek résztvevői a gépesítés jövőjéről cserélték ki gondolataikat. Az FVM-ben tartott fórumon egyebek mellett az is elhangzott, hogy Magyarország technikai és technológiai színvonal tekintetében még mindig jócskán elmarad az unió fejlett mezőgazdasággal rendelkező országai mögött.

Hátrányban az alternatív növények...

Magyarország az Európai Unióba történő belépése után fokozatosan és alapvetően megváltozott a növénytermesztés korábbi hazai szerkezete. Az intervenciós körbe tartozó ipari növények jelentős áremelkedése, valamint a GOFR növények prioritása a nagyobb nyereség elérése irányába terelte a termelőket.

Mi lesz 2007 slágernövénye?

A 2007-es vetésszerkezet kialakítását az üzemek többségében elsősorban a gabonafélék iránti magas kereslet és ennek megfelelően a vonzóan magas piaci árak határozták meg. Emellett a repce vetésterülete növekedett meg jelentősen, szintén a nyugat-európai magas kereslet és felhajtott ár miatt.

Eredményes gazdálkodás, gépész precizitással......

A megye névadó települése, Békés napjainkig megőrizte az 1900-as években kialakult kisvárosi arculatát. Országos ismertségét a városban kialakult kosárfonó iparnak köszönheti. A híres békési kosár alapanyaga a fűzfavessző, amelyhez a Körös menti füzesek szolgáltatták az alapanyagot.

Google