MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Újság
2002-11
2002
2002-11

MezőHír :: 2002-11

Gyenge-közepes évet zárt a növénytermesztés

A csak növénytermesztésből élő gazdálkodók egzisztenciális kitettsége, az eredményes földművelés kockázata, az egylábonállás veszélye mérhetetlenül nagy.

Az AGROORG Növénytermesztési (táblatörzskönyvi) ...

Az AGROORGANIZÁCIÓ Kft. 1990. évi alapításától kezdve (elődszervezete 1981-től) szolgálja ki folyamatosan növekvő partneri körét AGROORG védjegyű szoftvertermékeivel.

Jól jár, akinek mákja van…

Magyarország klimatikus viszonyai között a mák kiválóan megterem szinte az egész ország területén. Ezt a magas (43-53%) olajtartalmú, mindenki által ismert növényt egy ideje már nem elsősorban melléktermékké visszaminősült magterméséért, hanem ipari célra termesztik, a máktokban található ópiumtartalomért.

Parádés CLAAS bemutató Párizsban

Október 26-29. között a Claas több mint 400 magyarországi partnerét látta vendégül Franciaország fővárosában. Az immár hagyományos, négyévente megrendezésre kerülő Claas World Show összesen 20 bemutatóból állt; ezalatt a világ minden tájáról több mint 15.000 látogatót fogadtak a Párizs melletti Chantilly-ban.

Világszabadalommal az egészséges életért

A szegedi Gabonatermesztési Kutató kht az 1990-es évektől kezdve foglalkozik olyan különleges készítmények előállításával, melyek egyrészről gluténmentesek, ugyanakkor magas szénhidrát és alacsony fehérje tartalmúak: ezek a FE-MINI készítmények.

Húzd meg, ereszd meg

Ahhoz képest, hogy mérföldes léptekkel közeleg az évvége, bőven akad még téma a mezőgazdaság háza táján. Más években ilyenkor a vezérfonalat a jövő évi hazai agrártámogatásokról szóló tervezetek megvitatása adta, s megindult az esélylatolgatás is: jövőre jobb lesz-e, mint az idén? Napjainkban mindez kevésbé exponált, inkább az uniós csatlakozással összefüggő tárgyalási finis áll a figyelem középpontjában: mi lesz velünk 2004-ben és azután.

Google