MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap

MezőHír :: Független Agrárinformációs Szaklap
76/496-182 :: 30/9-439-158 :: info@mezohir.hu

Újság
2005-11
2005
2005-11

MezőHír :: 2005-11

Ismét számos újdonságot vonultatott fel a svéd g...

A svéd VÄDERSTAD-VERKEN AB, Európa egyik legsikeresebb mezőgazdasági gépgyártó vállalata a hannoveri Agrotechnika kiállításon mutatta be újdonságait, elindítva ezzel a 2006. évi szezont.

Kívánságműsor

A kívánságműsor kifejezés nagyszerűségét fejezi ki, hogy az ellenkező tartalmat megtestesítő 'nem kívánságműsor' is hasonlóan fajsúlyos. A nagyvilág, a 93 ezer négyzetkilométernyi szűkebb élettér, az otthon, a természet, a napi feladványok sora számos esélyt ad a megmérettetésre: melyik változat az aktuálisan érvényes.

Ráérős az idei kukoricabetakarítás, de mi lesz a...

A magyar kukorica-vetésterület mintegy 1,2 millió ha, amelynek az idei év időjárása nagyon kedvezett. Nyugodt munkaszervezés mellett jó évjáratú, szép termést takaríthattak be a termelők, mert november elején sem lehetett látni a földeken lázas, túlságosan sürgőssé vált munkát.

Már második éve Magyarországon a KUXXAR (FAO 350...

Az RAGT kétvonalas hibridjét kifejezetten a kedvezőtlen adottságú területekre ajánljuk, ahol a Kuxxar - kiváló alkalmazkodóképességének köszönhetően - képes maximálisan felhasználni a talaj tápanyagkészletét, nedvességét, illetve a kiadott műtrágyát.

Odisys: Csak könnyedén!

Az Odisys Bt.-t 2001-ben alapítottuk, azzal a céllal, hogy a mezőgazdaságban aktívan résztvevők számára olyan kiegészítő termékeket kínáljunk, amelyek a költséghatékonyságukat a lehető legnagyobb mértékben javítják.

Tapasztalatok a Vicon zöldtakarmány gépsorról - ...

A Kverneland által forgalmazott Vicon termékek nagy népszerűségnek örvendenek hazánkban. Alábbi cikkünkben négy elégedett termelőt szólaltatunk meg.

Gazdaszemmel - Amazone Cirrus mulcsvetőgép

Olvasóink közül sokan megismerkedhettek az Amazone új mulcsvetőgépével, a kora nyári bemutató körút és a 74. OMÉK kiállítás alkalmával.

Új oktatási program indul

Szeptember végén, Miskolcon a Nagy-ferenczi Kft. képviselői sajtótájékoztatót tartottak a "Miskolci kistérség mezőgazdasági és alternatív jövedelemszerzési szakképző iskolája 2005-2007" című oktatási program megismertetésére.

Újabb konkurencia a látóhatáron

Ha lehet maratoni távról beszélni az EU-tagságra várakozó országok felkészülési menetrendjére vonatkozóan, akkor a csatlakozás ütemét tekintve ez a pálya egyértelműen Törökországnak jut.

Egy fiatal gazdasági agrármérnök hányattatásai.....

1997-2002 között jártam a Nyugat-magyarországi Egyetem mosonmagyaróvári karára, gazdasági agrármérnök szakra, halgazdálkodási szakirányra (emellett még vadgazda, valamint energia- és környezetvédelmi tanácsadó képesítést is szereztem). Nekivágtam hát a nagybetűs Életnek, gondolván, hogy majd simán mennek a dolgok, de nem egészen így alakult...

Visszatekintés a talajmintavétel finisében

Talajmintavétel? Úgy gondolom ezt a fogalmat az elmúlt néhány héten sikerült új tartalommal megtölteni. Maga az elképzelés is bűn, hogy a teljesen lecsonkázott, majd poraiból újrahajtó szervezetre (állami és privát) ráerőszakolunk annyi feladatot 3-4 hónap alatt, amit korábban 4-5 év alatt végzett el.

AgriBull - egy új magyar termék

A több mint 30 éves múlttal és tapasztalattal rendelkező Partium '70 Rt. legújabb gyártóüzemének átadására került sor Berettyóújfaluban.

JCB-világújdonságok egy évforduló alkalmából

Az építőipari, valamint mezőgazdasági gépeket gyártó világcég, a termékeiről nálunk is jól ismert JCB idén ősszel ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját.

Bemutatkozott az új Fendt Vario 936

Október elején várta Münchenbe az agrársajtó képviselőit az AGCO, a világ egyik legnagyobb mezőgazdaságigép-gyártó és -forgalmazó cégcsoportja.

A bobtail

Megjelenése feltűnő, szőrzete csodálatos, természete szelíd, barátságos, mozgása mackós. A nyugat-angliai birkatenyésztők hozzávetőlegesen kétszázhúsz éve határozták el, hogy kialakítanak egy szívós, mozgékony, értelmes juhászkutyát.

Google